HomeNieuwsSidel belicht mogelijkheden van PET voor Food, Home and Personal Care

Sidel belicht mogelijkheden van PET voor Food, Home and Personal Care

Sidel gaf tijdens de Blow Moulding Conference in Keulen inzicht in de toegenomen vormmogelijkheden voor PET-verpakkingen en hoe deze te bereiken met een stabiele en kostenefficiënte productie. José Andre, Technical Sales Manager bij Sidel, presenteerde de verpakkingsoplossing SteadyEDGE om de mogelijkheden van PET voor de markten Food, Home and Personal Care (FHPC) te belichten.

SteadyEDGE is ontworpen om de uitdaging aan te gaan om vlakke, ovale en rechthoekige PET-containers te produceren. De innovatieve ‘specific preferential heating (PH) blow moulding'-technologie maakt het mogelijk om de optimale materiaalverdeling te leveren om een verpakkingen van topkwaliteit te bereiken. SteadyEDGE vergroot zo de marketingmogelijkheden voor containers met complexe vormen en grote labeloppervlakken.

“De scherpere randen van de container worden gebruikt om het gebied van de basis effectief af te vlakken en te vergroten. Dit leidt tot een verbeterde stabiliteit van maximaal 35%, wat het op zijn beurt mogelijk maakt de procesoutput met maximaal 10% te versnellen. Omdat de flessen veel minder kans hebben om te vallen terwijl ze tussen verschillende machines worden getransporteerd, resulteert dit in minder stilstand en een sterk verbeterde uptime. Bovendien kunnen de containers tot 10% lichter worden gemaakt”, lichtte José Andre de revolutionaire aspecten van SteadyEDGE toe.

www.sidel.com