Schubert presenteert op de komende editie van FachPack voor het eerst haar nieuwe Cartonpacker, een machine uit het nieuwe lightline-assortiment van Schubert. De Cartonpacker bestaat uit een enkele module en verwerkt kartonnen verpakkingen in de kleinste ruimtes, met de verwachte hoge kwaliteit en efficiëntie van een TLM-systeem. Met de Cartonpacker biedt Schubert nu een aantrekkelijke en betaalbare oplossing met een snelle levertijd voor verpakkingstaken die minder flexibiliteit vereisen, doordat ze bestaan uit slechts een paar product- en formaatvarianten.

Schubert's nieuwe lightline-machineprogramma omvat verpakkingsmachines voor standaard verpakkingstaken met vooraf geconfigureerde systeemcomponenten. Tot het lightline-assortiment behoren de lightline Cartonpacker, de lightline Pickerline en de lightline Flowpacker.

Lager energieverbruik en lagere kosten

Schubert biedt haar nieuwe, vooraf geconfigureerde, zeer compacte casepacker in vier varianten aan voor verschillende soorten kartonnen dozen. Afhankelijk van het type karton, is de machine uitgerust met een geschikt sluitgereedschap voor het betreffende product, zoals zakken, dozen, flessen of blikjes. De lightline Cartonpacker biedt flexibiliteit in formaatvarianten voor elk type karton en product. Het ontwerp van de machine onderscheidt zich door reductie tot essentiële functies, wat resulteert in een lager energieverbruik en dus lagere kosten.

Naast aantrekkelijke investeringskosten profiteren klanten in alle sectoren van zeer korte levertijden en snelle inbedrijfstelling met de lightline Cartonpacker. Aangezien de machine als een eenheid wordt geleverd, is de installatie gestroomlijnd. Assemblage en inbedrijfstelling kunnen binnen een week worden geïmplementeerd. Hierdoor kunnen klanten snel reageren op de marktvraag.

Alle functies in een enkele module

Met het Lightline-assortiment van Schubert richt het bedrijf zich op klanten met verpakkingstaken die minder flexibiliteit vereisen, maar die ook veel waarde hechten aan hoogwaardige machinebouw. Bewezen functionele principes en intelligente machinebesturing zorgen voor een betrouwbare werking met een hoge systeembeschikbaarheid gedurende de gehele levensduur van de machine.

De casepacker die wordt gepresenteerd op FachPack zal dozen met marsepein-chocolade verpakken in vouwdozen. Met een doorvoercapaciteit van 125 dozen chocolaatjes per minuut kan de machine maximaal zes verschillende productformaten verwerken. In een enkel machinekader (3500 x 2500 mm) worden de vouwdozen geplaatst, gevuld met chocoladedoosjes en gesloten. In het hart van de machine bevinden zich drie F2-robots van Schubert.

Standaardisatie voor nog meer voordelen voor de klant

De wereldwijd erkende leider in TLM-verpakkingsmachines blijft haar technologie standaardiseren om optimale oplossingen te bieden aan klanten met uiteenlopende behoeften. Of het nu een machine is voor slechts een paar product- en formaatvarianten of een machine met maximale flexibiliteit. Schubert biedt altijd een ideale oplossing om te voldoen aan de zeer specifieke eisen van een klant. Met de verpakkingsmachines van Schubert kunnen fabrikanten van elke omvang toegang krijgen tot automatisering op basis van robots of bestaande systemen uitbreiden.

Vooral voor gestandaardiseerde verpakkingstaken biedt TLM-technologie met het lightline-machinegamma van Schubert een kosteneffectieve, langetermijnoplossing om de productie-efficiëntie aanzienlijk te verhogen. De flexibele toevoeging en uitbreiding van de machines is op elk moment mogelijk en zorgt ervoor dat de machines een toekomstbestendige investering zijn.

www.gerhard-schubert.com