HomeNieuwsBedrijven en personenRovema viert zestig jaar traditie en innovatie in verpakken op Interpack

Rovema viert zestig jaar traditie en innovatie in verpakken op Interpack

Rovema, fabrikant van verpakkingsmachines met haar hoofdkantoor in het Duitse Fernwald, viert dit jaar haar 60-jarig bestaan door haar uitgebreide verpakkingsexpertise te demonstreren tijdens Interpack 2017 in Düsseldorf. Hier toont Rovema een verscheidenheid aan toepassingen voor diverse branches en producten, zoals poeders, zoetwaren, pasta's, snacks, vriesvers, gedroogd fruit, koffie en vloeibare producten.

Tijdens Interpack 2017 worden onder andere de krachtige BV-serie VFFS machines gedemonstreerd evenals complete verpakkingslijnen. Hiermee worden de veelzijdige mogelijkheden van Rovema overzichtelijk tentoongesteld.

De machines zijn uitgerust met het nieuwe Rovema HMI bedieningspaneel met een dashboard waarmee de operator tijdens de productie optimaal wordt ondersteund. Duidelijke grafische weergaven laten real-time in één oogopslag data zien over bijvoorbeeld de status van de invoercapaciteit, het transport van het verpakkingsmateriaal en de output van de productie. Deze weergave geldt voor zowel de voor- en na geschakelde machines.

Helder geïllustreerde instructies geven de operator stap-voor-stap begeleiding bij de belangrijkste instellingen ten behoeve van bijvoorbeeld de verpakkingsfilm of de te verpakken producten. De Rovema HMI toont overzichtelijke schermen waarop alle informatie en stappen worden weergegeven voor de verschillende taken, zoals diagnose of het instellen van nieuwe recepturen. Operators kunnen hun favorieten instellen voor onder meer de invoer van de belangrijkste gegevens en indicatoren. In het geval dat er een storing optreedt, ziet de operator direct wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn, inclusief een grafische weergave om de fout direct te lokaliseren. De helpfuncties van de nieuwe Rovema HMI hebben bovendien een optie om eigen notities te kunnen opslaan en om direct contact te leggen met de serviceafdeling van Rovema.

Rovema presenteert tijdens Interpack 2017 de door haar ontwikkelde SBS blokzak verpakkingsmachine met een nieuw compact systeem voor het stofvrij en hygiënisch verpakken van meel. Dit systeem maakt gebruik van een vacuümtechniek, waarmee de lucht gedurende het doseren wordt onttrokken. Hierdoor komt het meel in de zak zonder dat er stof vrijkomt. Het ontwerp van de roestvrijstalen machines is herzien, waardoor de toegankelijkheid is verbeterd, reinigen sneller kan plaatsvinden en het geheel nog hygiënischer is geworden.

De drie verpakkingslijnen die gedemonstreerd worden voorzien in de verpakkingsbehoefte voor gedroogd fruit en noten, babyvoeding en zoetwaren. Met de verpakkingslijn voor gedroogd fruit wordt een uniform verpakkingsconcept gedemonstreerd met alle componenten. Van de verticale vorm-, vul en sluitmachine en picker unit met geïntegreerde met doosopzetter. Wijzigingen in de pakschema's kunnen direct in het display van de VFFS machine worden ingegeven, zonder de noodzaak van programmeerkennis.

De bag-in-box lijn voor babyvoeding of bakmixen en granen is uitgevoerd met een geoptimaliseerde veilige aanvoer waarmee zelfs diverse kwaliteiten vouwdozen kunnen worden verwerkt. De VFFS machine voert tevens een gasanalyse uit. Het besturingssysteem van de machine controleert de hoeveelheid gas dat benodigd is voor de optimale bescherming van het product.

Met de BVC Flexibel demonstreert Rovema het verpakken van zoetwaren met gebruikmaking van de ‘doypack-style' RoPack zakken met zip lock. De eindverpakkingsmachine Rovema EW-TI is ontworpen voor robuuste wrap-around dozen en tray deksel dozen voor retail-ready verpakking.

De Continue VFFS BVC Compact maakt verpakking met hoge snelheid mogelijk, met een output van 240 zakken per minuut. Hiermee biedt Rovema een blik in de toekomst voor wat betreft het verpakken. Het kenmerkende lage ontwerp van de machine, met daardoor een sterk gereduceerde valhoogte, maakt het een ideale oplossing voor lagere productieruimtes.

Rovema toont ook de BVC 600 vorm-, vul en sluitmachine voor het verpakken van grootverpakkingen met een gewicht van vijf kilo of meer. De machine verpakt poeders en granulaten stofvrij en luchtarm in pallet-gerede zakken. De machine heeft een speciaal gemotoriseerd formaat wisselapparaat dat bediend wordt via het display. Dit vereenvoudigt het wijzigen van afmetingen en het reinigen.

Vloeistoffen, sauzen en soepen – zelfs met stukjes – kunnen luchtdicht worden verpakt met de BVC Liquid VVFS machine. Die zowel warme als koude producten kan afvullen. In het ontwerp van deze robuuste machine, wash-down uitvoering, is volledig rekening gehouden met het kunnen schoonspoelen en reinigen voor een optimale hygiëne.

Aanvullend op de Rovema verpakkingsmachines kunt u tijdens Interpack 2017 kennis maken met de verschillende Rovema Services. Deze diensten bestrijken het gehele spectrum, van training tot en met Retrofit. Zelfs voor vorm-, vul en sluitmachines en verpakkingssystemen die tientallen jaren oud zijn.

Interpack 2017 – Hal 15 – Stand B25

Kijk voor meer informatie op www.rovema.nl.