HomeNieuwsMachinesRovema toont geavanceerde verpakkingsoplossing voor zoetwaren

Rovema toont geavanceerde verpakkingsoplossing voor zoetwaren

Rovema zal op Fachpack 2018 onder andere een geavanceerde oplossing voor het verpakken van zoetwaren presenteren. Een typische toepassing voor het verpakken van zoetwaren in aantrekkelijke displays voor point-of-sale. De verpakkingslijn omvat een compacte verticale vorm-, vul- en sluitmachine BVC 250 met een eindverpakkingssysteem. Elk display omvat twaalf liggende zakjes van 25 gram.

Gecombineerd met een doosoprichter, een pick & place-eenheid inclusief groepering en een afsluiteenheid op een voetafdruk van slechts 10 m2. Een compact en compleet systeem waarbij alle componenten kunnen worden bediend via de centrale machinebesturing.

De compacte BVC 250 verticale vorm-, vul- en sluitmachine is uitgerust met de bewezen productdetectie Sense & Seal, die producten detecteert in de afgesloten ruimte. Defecte zakken worden direct uitgeworpen of lopen naar beneden uit de verpakkingsmachine, tot een snelheid van 240 zakken per minuut.

De zakken liggen met de langsnaad omhoog (met de beeldzijde omlaag), waardoor de oriëntatie van de zakken klaar is voor hoe ze in de tray worden verpakt. Over een transportband worden de zakken naar de buffer-indexeerketting gebracht en vervolgens in afzonderlijke verpakkingen getransporteerd, waardoor een veilig en snel transport onder de pick & place-eenheid wordt verzekerd. Daar worden twee complete lagen zakken aangezogen met een vacuümgrijper en in de tray geplaatst volgens een bepaald schema.

De bewegingsprofielen van de delta-kinematica, de snelheden van de doos-uitwerper en het sluitsysteem van de dozen worden berekend door de machinebesturing Rovema P@ck-Control.

De individuele eenheden zijn optimaal gebalanceerd. Het verpakkingsproces wordt gekenmerkt door een energiezuinig en slijtagebeperkt proces, dat tegelijkertijd een hoge mate van productbescherming garandeert.

Het voltooide pakket is voorzien van een open perforatie, die de transportverpakking op het verkooppunt verandert in een ladingvriendelijk, high-end displaypakket. Per minuut kunnen tot dertig eenheden worden geproduceerd. Door het gebruik en de toepassing van energiebesparende componenten biedt Rovema verschillende oplossingen voor een efficiënt verpakkingsproces.

www.rovema.nl