HomeNieuwsRovema ontwikkelt dubbele transportband voor haar machines

Rovema ontwikkelt dubbele transportband voor haar machines

rovema-empack

Voor het waarborgen van de betrouwbaarheid van het transport van de folie in de Rovema vorm-. vul- en sluitmachines, genereert de transportband (film draw-down unit) enorme krachten. Vooral bij een specialistische foliebok en het gebruik van verschillende formaatsets is de transport van de folie een uitdaging. Dit is vooral merkbaar wanneer er slijtage optreedt, de verpakkingsfolie slipt, en wanneer er sprake is van verschillende lengtes van de foliebaan, welke afhankelijk is van de machinegrootte en de onderweg toegepaste applicaties, zoals ventiel en zipper.

rovema-logo-2016Om aan de vraag van een hogere productiebetrouwbaarheid en stabiliteit te voldoen heeft Rovema de dubbele transportband voor haar vorm-, vul- en sluitmachines ontwikkeld. Hiermee bereikt u onder andere een hoge betrouwbaarheid van het folietransport, verhoogde zuigkracht van de transportunit, verminderd slippen ook bij dikkere folie, minder slijtage van de transportbanden zelf, hogere productiebetrouwbaarheid, minder uitval en minder afval.

Het bestaat uit twee vooraf geassembleerde units (links en rechts), vier standaard vacuümtransportbanden en bevestigingsmateriaal. Deze dubbele transportband is leverbaar voor Rovema vorm-, vul- en sluitmachines van de types VPK, VPI, VPL, VPS en BVC en in de afmetingen 260, 360 en 400.

Kijk voor meer informatie op www.rovema.nl.