HomeMachinesAandrijven en besturenRovema biedt prestaties en flexibiliteit met innovatieve technologieën

Rovema biedt prestaties en flexibiliteit met innovatieve technologieën

Voor Rovema is innovatie een tweede natuur. “Of het nu gaat om onze verpakkingsmachines, software of een klantspecifieke vraag, de teamleden van onze engineeringsafdeling leveren hiervoor prestaties met de nodige flexibiliteit”, aldus het bedrijf. “Toekomstige verpakkingen zijn intelligent en moeten vervaardigd worden van duurzame materialen. Onze meer dan honderd engineers en technici helpen om de technologie van de toekomst vandaag reeds beschikbaar te maken.”

Dat is de reden waarom Rovema continu blijft investeren in de ontwikkeling van nieuwe technologieën die de basis vormen voor innovatieve producten en bijdragen aan de ontwikkeling van de markt. Het grote aantal patenten voor machines en verpakkingsvormen is volgens het bedrijf hiervan het bewijs. Rovema: “Onze ontwikkelingsafdeling werkt tevens aan klantspecifieke oplossingen, waarbij uitdagingen niet uit de weg worden gegaan. Snel, flexibel en resultaatgericht.”

Meer dan twintig jaar heeft de in-house software development van Rovema ervoor gezorgd dat complexe, geautomatiseerde verpakkingsmachines en -systemen correct werken en voorzien in de vraag naar The Internet of things (IoT). “We beschikken over een eigen gespecialiseerd technologiecentrum, met ruim 1.000 m2 vloeroppervlak voor ontwikkeling en testen, waar we voortdurend de nieuwste technologie optimaliseren. De implementatie van nieuwe ideeën wordt onderzocht, zowel op het gebied van mechanica als de besturingstechnologie”, benadrukt het bedrijf. “Dit omvat ook klantspecifieke prestatietests met origineel product en origineel verpakkingsmateriaal voor de validatie van nieuwe bewerkingen, alvorens een project wordt gestart.”

Kijk voor meer informatie op www.rovema.nl.