Rovema presenteerde op de afgelopen editie van Empack in Utrecht de BVC 260 Flex verticale vorm-, vul- en sluitmachine in hygiënische design en de nieuwe HMI. Deze machine verpakt stukkige en gegranuleerde producten voor verschillende industrieën en biedt maximale flexibiliteit in de verpakkingsvorm.

De machine kan tevens de Doypack-achtige RoPack-zakken met zipper produceren. Afhankelijk van de specifieke toepassing kunnen er per minuut maximaal 105 RoPack-zakken met een zipsluiting worden geproduceerd.

De machine kan optimaal worden aangepast aan verschillende toepassingen, zoals snoep, gedroogd fruit, ontbijtgranen, noten en snacks. Bijna alle laminaatverpakkingen van verschillende diktes kunnen worden verwerkt, waardoor verschillende zakvormen mogelijk zijn, van RoPack zakken tot 4-Side-Seal-Pouches met zipper.

De volledig herziene, gebruiksvriendelijke en begrijpelijke Rovema HMI is een dashboard
waarmee de operator tijdens de productie optimaal wordt ondersteund. Duidelijke grafische
weergaven laten real-time in één oogopslag data zien over bijvoorbeeld de status van de
invoercapaciteit, het transport van het verpakkingsmateriaal en de output van de productie. Deze weergave geldt voor zowel de voor- en nageschakelde machines.

Helder geïllustreerde instructies geven de operator stap-voor-stap begeleiding bij de belangrijkste instellingen ten behoeve van bijvoorbeeld de verpakkingsfolie of de te verpakken producten. De Rovema HMI toont overzichtelijke schermen waarop alle informatie en stappen worden weergegeven voor de verschillende taken, zoals diagnose of het instellen van nieuwe recepturen. Operators kunnen hun favorieten instellen voor onder meer de invoer van de belangrijkste gegevens en indicatoren.

www.rovema.nl