HomeNieuwsBedrijven en personenPooling Partners breidt productie van pallets verder uit

Pooling Partners breidt productie van pallets verder uit

Pasec, onderdeel van het Nederlandse Pooling Partners, heeft een zeer snelle palletdekkenmachine in gebruik genomen. De machine produceert 720 pallets per uur, waarin 5.760 planken en 28.800 nagels verwerkt worden. Dit betekent een productiestijging van 20% in vergelijking met de vorige machine. Pasec produceert jaarlijks meer dan 3,5 miljoen pallets, kisten, kratten en kabeltrommels.

Pooling Partners investeert de afgelopen jaren flink in automatisering, procesoptimalisatie en ondernemerschap bij de medewerkers. Dit resulteerde in 2017 in een omzet van bijna 328 miljoen euro. Het familiebedrijf breidde in 2017 opnieuw uit, onder meer in Zuid-Europa en het Verenigd Koninkrijk. De laatste twintig jaar transformeerde het bedrijf van een pure palletproducent tot een data-gedreven, full-service logistieke partner voor bedrijven over de hele wereld.

“We zijn heel trots om de snelste palletdekkenmachine ter wereld bij ons op de werkvloer te hebben staan”, vertelt Herwig Goossens, projectmanager & preventieadviseur bij Pasec. “Met deze machine produceren we 20% meer output. Een investering waar zowel wij als de klanten alleen maar blij mee kunnen zijn.”

De palletdekkenmachine zorgt, buiten de snelheidsverbetering, ook voor een enorme kwaliteitsverbetering. “De machine is bijzonder robuust en stabiel”, zegt Paul van Gerwen, directeur van Pasec. “Het is een genot om te zien hoe de techniek zijn werk doet, hoe de machine de pallets maakt en hoe strak die er uitkomen.”

www.poolingpartners.com