HomeDossiersDuurzaamheidPont biedt duurzaam alternatief voor traditionele materialen

Pont biedt duurzaam alternatief voor traditionele materialen

De meeste bestaande HDPE- en LDPE-producten van Pont Packaging kunnen worden gemaakt van zogeheten biobased materialen. Deze vormen een duurzaam alternatief voor traditionele materialen en staan voor een meer toekomstgerichte manier van verpakken.

Biobased HDPE en LDPE hebben dezelfde technische prestaties als hun fossiele tegenhangers en kunnen net zo eenvoudig worden geïntegreerd in de recycleketen.

Gerecycled PET van Pont

Gerecycled PET, bekend onder de naam rPET, heeft alle technische voordelen van nieuw PET in huis. Het is sterk, licht en eenvoudig te recyclen.

Maar rPET is ook helemaal gemaakt van gerecycled materiaal. Daarmee is het volgens Pont een slimme keuze voor verantwoorde verpakkingen.

Biobased verpakkingen van HDPE en LDPE

Pont Europe begrijpt dat duurzaamheid ons allemaal aangaat: klanten, leveranciers van verpakkingen en merkeigenaren. Pont stimuleert het gebruik van biomaterialen en van gerecyclede verpakkingen.

Zo speelt Pont een verantwoorde rol in het behoud van het milieu. Pont wil praktische verpakkingsoplossingen aanbieden die tegelijkertijd verantwoord zijn én resultaat leveren.

Meer informatie