HomeThema'sEmpack en Packaging Innovations Utrecht 2018Opti-Pack introduceert nieuwe sleeve-oplossing van Accraply

Opti-Pack introduceert nieuwe sleeve-oplossing van Accraply

Op Empack in Utrecht zal Opti-Pack het BCSS-systeem van Accraply officieel introduceren in de Benelux. De sleeve-installatie is in eerste instantie ontworpen voor bierbrouwerijen, maar kan ook interessant zijn voor producenten van andere dranken in blik. BCSS staat namelijk voor ‘Beverage Can Sleeving Solution'.

“Bij het ontwerp van dit innovatieve sleeve-systeem is goed geluisterd naar de markt. Het systeem is compleet, maar toch uitermate compact. Qua functionaliteit doet deze machine echter niets onder voor de grotere en duurdere installaties die worden aangeboden. Het BCSS-systeem is uiterst gebruikersvriendelijk, is eenvoudig te bedienen en zeer gemakkelijk om te bouwen voor blikken met andere diameters en/of hoogtes”, aldus Opti-Pack.

“Efficiency van begin tot eind. De machine kan dan ook gemakkelijk 80 sleeves per minuut verwerken zonder enig kwaliteitsverlies. De door Accraply ontwikkelde ‘Former Box'-technologie zorgt er voor dat ook bij die snelheid de sleeve met uiterste nauwkeurigheid over het blik wordt aangebracht.”

Het kunnen overstappen van het op voorraad houden van wellicht meerdere verschillend bedrukte blikken naar een situatie waarin onbedrukte blikken op afroep van de juiste sleeve worden voorzien, geeft volgens Opti-Pack flexibiliteit in de productie en bij de inkoop. “Dit is een van de aspecten die sleeven ruimschoots goedkoper maakt dan het bedrukken van blik. Het systeem verdient zichzelf dus, afhankelijk van de productiecapaciteit, in relatief korte tijd terug.”

Daarnaast is het systeem volledig modulair ontworpen. Hierdoor bestaat volgens Opti-Pack de mogelijkheid om de installatie te laten meegroeien met de vraag uit de markt voor bier (en andere dranken) in blik.

www.optipack.nl