Het online platform voor de verpakkingssector
Pack Online | Nieuws | NOMI Co-Packing kiest voor flexibele weegsystemen van Multipond

NOMI Co-Packing kiest voor flexibele weegsystemen van Multipond

Professionaliteit, kwaliteit en flexibiliteit in een uitmuntende verpakking. NOMI Co-Packing heeft ruim dertig jaar ervaring in het verpakken van Fast Moving Consumer Goods. Het familiebedrijf uit Etten-Leur is een professionele contractverpakker en mag diverse A-merken tot haar vaste klanten rekenen.

NOMI Co-Packing is in 1986 opgericht en is gespecialiseerd in het verpakken van droge voedingsmiddelen, met name Europese confectionery producten. Zo’n 80 tot 85 procent van alle producten die NOMI verpakt, bestaat uit zoetwaren. NOMI beschikt over diverse verpakkingsmogelijkheden voor het secundair of primair verpakken van voedingsmiddelen. Het bedrijf kan zowel grote als kleine opdrachten zorgvuldig verwerken. NOMI werkt intensief samen met haar klanten om voor zowel eenvoudige als de meest complexe verpakkingsvraagstukken een oplossing te bieden. Op die manier is NOMI een partner die ook als kraamkamer voor nieuw ontworpen verpakkingen fungeert.

Specialistische en betrouwbare apparatuur

Van co-packers als NOMI wordt veel flexibiliteit verwacht. Het ontzorgen van een klant op projectbasis speelt hierbij een grote rol. Als schakel binnen de supply chain is kwaliteit en leverbetrouwbaarheid erg belangrijk. Bij NOMI vindt men het belangrijk om te kunnen vertrouwen op betrouwbare machines en weegsystemen. Mede om die reden is er gekozen voor de weegsystemen van Multipond. “We hebben specialistische apparatuur nodig. Multipond richt zich op lastige vraagstukken en is goed in het bedenken van oplossingen. Zoals wij dat zelf ook graag doen voor onze klanten”, vertelt Carlo Jochems, sales director bij NOMI.

Momenteel heeft NOMI vier multihead weegsystemen van Multipond in huis. De laatste is onlangs geplaatst, namelijk één multihead weegsysteem MP16-2400-1250-H in combinatie met een SN Doy verpakkingsmachine. NOMI heeft verder een weger die gericht is op monoproductie met kleinere zakjes, een weegsysteem met de focus op gesuikerde én geoliede jelly producten en een Multipond MP20-2400-1250-H-S5, 20-kops mixweger. Met de laatstgenoemde kan NOMI vier soorten gewichtsnauwkeurig én stuknauwkeurig mixen. Tevens kan Nomi een 8-mix realiseren door een vernuftig Multipond toevoersysteem dat vier tellers combineert met de 4-mix Multipond weger. Carlo Jochems: “Dit is een vrij unieke opstelling. Er zijn niet veel co-packers in de markt die een 8-mix kunnen maken. Tegelijkertijd is de lijn met deze opstelling zeer breed inzetbaar.”

Gepatenteerd suikerring systeem

Multipond heeft voor drie lijnen het geheel geleverd inclusief bordessen met toevoersystemen. De speciale Multipond voor gesuikerde jelly producten is uitgevoerd met een (gepatenteerd) suikerring systeem. De ring rondom het systeem zorgt ervoor dat overtollige losse suiker wordt afgevoerd. Met dat systeem is een grote Duitse fabrikant van gummi beertjes een kwalitatief hoogwaardige oplossing gecreëerd voor het verpakken van gesuikerde producten.

Met de mixlijn kunnen veel combinaties worden gemaakt. Afhankelijk van de vereiste doseertechniek kan NOMI verschillende producten mengen in een bepaalde mengverhouding. Via vier toevoertrilgoten komen de producten dan eerst op de weegautomaat. Na het weegproces wordt de deelportie via een speciale zwenktrechter in geheugenbakken afgestort. Dankzij de 40 geheugenbakken kunnen veel combinaties worden gemaakt.

Op een exact aantal stuks afwegen

NOMI maakte, voor de komst van Multipond, gebruik van telinstallaties waarbij grotere foutmarges af te lezen waren. “In het verleden was het zo, dat als er met kleine gewichten werd gewerkt, er meer
werd weggegeven. Bijvoorbeeld door dropjes die aan elkaar bleven kleven”, vertelt Carlo Jochems. Hij is zeer te spreken over de nauwkeurigheid en noemt Multipond de ‘Rolls Royce’ onder de wegers.

Carlo Jochems: “De producten zijn zelfs op een exact aantal af te wegen. De wegers van Multipond bieden daarnaast veel mogelijkheden met extra, aparte toevoegingen. Hoe betrouwbaarder de machine, hoe makkelijker de planning gaat. We bieden zekerheid aan de klanten door gebruik te maken van ‘state of the art’ machines. We doen steeds meer full service contracten en ontzorgen daarmee onze klanten. Met Multipond kunnen we nauwkeuriger doseren, dat betekent minder oververbruik en minder verlies aan verpakkingsmaterialen. Door onze keuze voor de wegers van Multipond helpen we onze klanten in het reduceren van verspillingen en dus ook in het reduceren van kosten.”

Trends

NOMI verpakt op een specialistische en machinale wijze. Dat doet het bedrijf met diverse soorten verpakkingen. Van stand up pouches, transwraps en flowwraps tot aan kartonnen verpakkingen. Geen enkele opdracht is hetzelfde. “We doen relatief veel kleine oplages dus moet er snel worden geschakeld.” Een trend die Carlo Jochems daarbij ziet is de vraag uit de markt naar steeds kleiner wordende oplages. “Merken moeten een marktgerichte meerwaarde bieden. Daarbij wordt steeds gerichter ingespeeld op specifieke behoeften van consumenten, zoals kleinere portieverpakkingen en producten die minder suiker bevatten (calorieverpakkingen).”

“Ook zien we steeds meer seasonals, producten die inspelen op een bepaald seizoen of event. Naast Pasen en Kerst zien we meer tijdelijke producten, gericht op de vakantieperiode en bijvoorbeeld Halloween. Met de opkomst van digitale druktechnieken liggen er kansen voor de merken om via gepersonaliseerde verpakkingen meerwaarde te bieden voor de consument en het merk. Als co-packer biedt NOMI de flexibiliteit om gepersonaliseerde verpakkingen mogelijk te maken. Daarom kiezen we ook voor machines met ruime mogelijkheden die flexibel inzetbaar zijn”, besluit Carlo Jochems.

Kijk voor meer informatie op www.multipond.nl.

Gepubliceerd op:
6 december 2017


Gepubliceerd door:
Fabienne van Berkel

Interni Film staat voor uitstekende service in flexibele verpakkingen
Interni Film verwerkt diverse flexibele verpakkingsfolies, waaronder BOPP, CPP en PET. “Wij snijden de gewenste folie op maat en voorzien deze indien nodig van laser perforatie, hot needle perforatie, flexo bedrukking of laminatie. Dankzij onze permanente voorraad van 600 à 800 ton aan verschillende types en diktes kwaliteitsfolie, kunnen wij op korte termijn leveren”, aldus […]

Ritter Sport betreedt nieuwe markten met machines van Bosch
De chocoladeconsumptie in India en China neemt steeds meer toe. Dit in tegenstelling tot de stagnerende consumptie in bijvoorbeeld Duitsland. In dergelijke landen behoort chocolade namelijk tot de groeiende rijkdom van de nieuwe middenklasse. Ritter Sport is een van de meest succesvolle merken op de markt. Het productiebedrijf achter Ritter Sport, Alfred Ritter, biedt momenteel […]

Bunzl bekijkt blurring door een andere bril op Horecava
In de wereld van food neemt blurring steeds grotere vormen aan. Horeca-outlets verkopen van alles, supermarkten openen koffiecorners en hotels openen versmarkten. Blurring is volgens Bunzl geen trend, maar ‘here to stay’. Reden voor Bunzl Foodservice en Bunzl Retail & Industry om hun krachten te bundelen. Van 8 tot en met 11 januari 2018 staan […]

NVGP organiseert tweede kennisdag over verpakkingsmaterialen
De NVGP (Nederlandse Vereniging van Groothandelaren in Papier- en Verpakkingsmaterialen) organiseerde in januari 2017 met succes de eerste Kennisdag Verpakkingsmaterialen voor leden en niet-leden (foto). 176 deelnemers woonden ruim 30 trainingssessies bij en waren volgens de vereniging enthousiast over het niveau, de organisatie en de behandelde onderwerpen. Op dinsdag 23 januari 2018 organiseert de NVGP […]

Kortho sluit nieuw partnership voor verkoop van inkjetprinters in Amerika
Het Amerikaanse InkJet, Inc. breidt haar productportfolio uit met de GraphicJet X-Series Hi-Res inkjetprinters van Kortho Coding & Marking. “Deze printers worden in Nederland vervaardigd en staan bekend om hun duurzame hardware en naadloze automatisering. Hierdoor zijn ze een van de meest kostenefficiënte, betrouwbare en probleemloze hoge resolutie inkjetprinters die momenteel beschikbaar zijn op de […]

Tweets
Nieuws
Vacatures
Leveranciers
Producten
Marktplaats
Foto
Video
Agenda