HomeNieuwsNatureko breidt assortiment duurzame disposables verder uit

Natureko breidt assortiment duurzame disposables verder uit

Natureko is gespecialiseerd in duurzame disposables. Het bedrijf importeert biobased en composteerbare disposables en biedt hiermee een milieuvriendelijk alternatief voor plastic disposables. Natureko is met name actief binnen foodservice en onderscheidt zich door eerlijke producten, innovatief beleid, breed assortiment, snelle levering uit voorraad en persoonlijke service.

Suikerriet is een gewas dat voornamelijk wordt verbouwd voor de productie van suiker. Uit de stengels van de plant wordt suiker onttrokken. Grote hoeveelheden overblijfselen van de plant zijn in grote hoeveelheden beschikbaar en werden voorheen simpelweg verbrand. Nu dienen deze agrarische reststromen voor de productie van het snackassortiment van Natureko.

Afval gebruikt het bedrijf dus als grondstof voor de productie van verpakkingen. Het suikerriet snackassortiment van Natureko bestaat uit een tiental formaten A-bakjes, een hamburgerbox, diverse maten menuboxen en een bijpassend sausbakje. Deze duurzame snackbakjes (foto 2) zijn volgens Natureko een milieuvriendelijk alternatief voor plastic snackbakjes en hebben een natuurlijke uitstraling.

www.natureko.nl