Multivac zal op de IBA, die van 15 tot en met 20 september in München (Duitsland) gehouden wordt, een volledig assortiment oplossingen presenteren voor het verpakken van brood, bakkerijproducten, koekjes en snacks. Naast twee kamermachines toont Multivac ook een compacte dieptrekverpakkingsmachine en een traysealer.

In de bakkerijbranche wordt steeds vaker van ingevroren producten op MAP-verpakkingen, oftewel verpakkingen onder beschermende atmosfeer, overgestapt. Deze bieden heel wat voordelen in de hele logistieke keten. Veel bakkerijproducten worden namelijk MAP verpakt en kunnen zo zonder extra koeling worden opgeslagen. Multivac heeft dieptrekverpakkingsmachines, traysealers en kamermachines in diverse soorten en maten voor de productie van MAP-verpakkingen. Op de beurs toont Multivac verschillende compacte machinemodellen waarmee MAP-verpakkingen geproduceerd kunnen worden.

Met de R 085 basis-dieptrekverpakkingsmachine kunnen met name kleine, handmatig producerende bedrijven gemakkelijk de stap naar automatische dieptrekverpakkingen maken. Hiermee kunnen kleinere batches aantrekkelijke, op het individuele product afgestemde verpakkingen voor diverse bakkerijproducten worden geproduceerd. De machine hoeft niet op water- of persluchtleidingen te worden aangesloten en kan op verschillende plaatsen in productieomgevingen worden gebruikt. Dankzij de uitgebreide uitrustingsopties kan de  machine volledig aan de wensen van de klant worden aangepast.

Met de semiautomatische T 250 traysealer kunnen bakkerijproducten en snacks heel efficiënt in kleine batches worden verpakt. Dankzij het ruimtebesparende ontwerp en de wieltjes kan dit geavanceerde model op verschillende plaatsen gebruikt worden. En wat dacht u van het hygiënische ontwerp, de eenvoudige bediening en eersteklas verpakkingskwaliteit? Door de automatische traylade kunt u ergonomisch verantwoord werken.

Daarnaast presenteert Multivac op de beurs twee hoogwaardige en veelzijdige oplossingen op het gebied van kamermachines. De C 350 kamermachine is uitgerust met twee afdichtrails, waardoor de machine uitermate flexibel gebruikt kan worden. Net als alle vacuümmachines van Multivac laat de C 350 zich gemakkelijk bedienen, reinigen en onderhouden. De evacuatie- en begassingsprocessen worden drukgeregeld uitgevoerd, hetgeen een betrouwbare verpakkingskwaliteit garandeert.

De zuinige tafelkamermachine BASELINE P 300 is een model dat dankzij de ruime kamer (420 x 425 x 170 mm) uitermate geschikt is voor het verpakken van grotere producten. Dankzij de compacte afmetingen kan de BASELINE P 300 zeer flexibel worden gebruikt.

Multivac heeft wereldwijd een leidende positie in oplossingen voor het verpakken van alle typen levensmiddelen, life-science en farmaceutische producten, maar ook industriële goederen. Het productportfolio omvat oplossingen voor vrijwel alle toepassingen van  klanten en bevat dieptrekverpakkingsmachines, traysealers, slicing- en portioneertechnologie, vacuümmachines, etiketteer- en kwaliteitscontrolesystemen, alsook gerobotiseerde oplossingen. Multivac biedt tevens complete verpakkingslijnen aan.

De Multivac Groep telt ongeveer 5.200 medewerkers wereldwijd waarvan 1.900 gestationeerd op het hoofdkwartier te Wolfertschwenden in Duitsland. De Groep is met meer dan 80 dochterondernemingen vertegenwoordigd op alle continenten. Meer dan 1.000 verkoopadviseurs en onderhoudsmonteurs wereldwijd zetten hun kennis en ervaring in ten gunste van de klant en garanderen dat de geïnstalleerde Multivac machines maximaal presteren.

www.multivac.nl

Foto: Harold Lakerveld/OnderNamen Woerden