Tijdens de Achema, welke plaatsvindt van 11 tot en met 15 juni in Frankfurt, presenteert Multivac integrale oplossingen voor het verpakken van medische en farmaceutische producten alsook uitgebreide expertise in automatisering. De focus zal liggen op de automatische invoer en het verpakken van kwetsbare producten alsook verpakkingsoplossingen voor kleine productaantallen en het etiketteren en identificeren van producten tijdens de verpakkingsprocedure.

Dieptrekverpakkingsmachine

Tijdens de beurs wordt onder andere een, op basis van GMP ontworpen, dieptrekverpakkingsmachine met een enkelzijde kettinggeleiding voor het verpakken van injectiespuiten uitgelicht. De machine is uitgerust met een automatische invoer voor injectiespuiten, die garandeert dat tot 300 vooraf gevulde glazen of kunststof injectiespuiten per minuut gemonitord en verpakt worden met grote verwerkingsbetrouwbaarheid. Het speciale invoersysteem verzekert voorzichtige scheiding en oriëntatie van de kwetsbare producten voordat deze in de diepgetrokken verpakkingen geplaatst worden. De grote flexibiliteit van dit systeem maakt het mogelijk verschillende typen producten en verpakkingsafmetingen betrouwbaar te verwerken.

Ombouw

Snelle en reproduceerbare ombouw van dieptrekverpakkingsmachines wordt gehaald door speciale wisselsystemen voor de formaatset en het gebruik van een compleet snijwerktuig, welk heel gemakkelijk gewisseld kan worden. De bewezen kettinggeleiding op de dieptrekverpakkingsmachine verzekerd dat er eenvoudige ‘line clearance' is. Het gemonitorde folietransport draagt bij aan een laag opstartverlies na bijvoorbeeld wisseling van productbatches. De functie voor het ‘leeg draaien' van de machine is ook heel eenvoudig ontworpen. Dit betekent dat dit concept uitermate geschikt is voor kleine productseries en frequente productwissels. Tijdens de beurs wordt een speciaal ontwerp machine met enkelzijdige kettingleiding getoond, welk rigide folies in diverse baanbreedtes flexibel verwerkt.

Traysealer

Voor wat betreft traysealing zal Multivac de semi-automatische T 260 demonstreren, welk speciaal ontworpen is voor het verpakken van kwetsbare producten in kleine batches. Dit compacte traysealmodel is mobiel en daardoor heel flexibel in gebruik en geschikt voor verwerking van een breed spectrum aan trays. De T 260 biedt bedrijven die kleine tot middelgrote productieaantallen verpakken, een hoge verwerkingsbetrouwbaarheid, reproduceerbaarheid en bovenal flexibiliteit. Het formaatdeel biedt gecontroleerde sealdruk en precieze temperatuurverdeling, waardoor een reproduceerbare verpakkingsprocedure verzekerd is.

Kamermachine

Multivac zal uit haar breed portfolio aan kamermachines ook de C 300 TC kamermachine presenteren. Dit model maakt het mogelijk om farmaceutische producten en steriele medische voorwerpen in kunststofzakken te verpakken, wat zowel vacuüm als onder beschermende atmosfeer (MAP) kan. Een temperatuur gecontroleerde en permanent verwarmde sealbalk, welk zowel gevalideerd als gekalibreerd kan worden, verzekerd dat deze machine reproduceerbare sealkwaliteit behaald.

Etiketteerder

Gebruikmakend van het voorbeeld van de L 300 etiketteerder, die heel flexibel in gebruik is, toont Multivac tijdens de Achema ook hoe verpakkingen die farmaceutische en medische producten bevatten, betrouwbaar en heel efficiënt geëtiketteerd kunnen worden. Dit model brengt etiketten op zowel de boven- als onderzijde van de verpakkingen aan alsook over de rand van verpakking en kan zodoende gebruikt worden voor alle standaard etiketteertaken. Dankzij het eigen MC 08 besturingssysteem kan dit model niet alleen gebruikt worden in een verpakkingslijn maar ook als stand-alone etiketteeroplossing.

Kwaliteitscontrole

Op het gebied van kwaliteitscontrole presenteert Multivac tijdens de beurs ook de I 410 voor visuele kwaliteitscontrole. Het toepassingsgebied van de I 410 betreft compleetheid checks op de verpakkingen tot aanwezigheid en positiecontrole van etiketten alsook controle van de print, wat patroon- en karakterherkenning, karakterverificatie en controle van legaliteit en codes inhoudt. Dankzij de hoge-resolutie lijnscanner en de krachtige verwerking van afbeeldingen van de scans van zowel boven- als onderzijde wordt hoogwaardige, betrouwbare controle van de verpakkingskwaliteit en etikettering uitgevoerd.

Gratis toegang

Mocht u de stand van Multivac (stand C47 in hal 3.1) op de Achema willen bezoeken, dan kunt u zolang de voorraad strekt een voucher voor gratis toegang aanvragen via deze link.

www.multivac.nl