Multipond, toonaangevende leverancier van industriële weegtechniek, toont op de komende editie van Anuga FoodTec in Keulen een aantal innovaties. Op haar stand C88/D89 in Hal 7.1 presenteert Multipond de nieuwe Fresh Food multihead weger met gepatenteerd Argus 3D-camerasysteem en een nieuw Pick & Place-systeem.

Fresh Food multihead weger

Multipond heeft met de MP16-3800-2500-J multihead weger een optimale oplossing
ontwikkeld voor de fresh food industrie. De Multipond is uitgevoerd met het gepatenteerde Fresh Food profiel, zodat plakkerige producten optimaal verwerkt kunnen worden. De amplitude van de doseergootjes is aanzienlijk verhoogd, zodat moeilijke producten beter getransporteerd kunnen worden. Deze Multipond J-generatie weger is gebouwd naar de hoogste hygiëne maatstaven, conform USDA en EHEDG richtlijnen, en is daardoor optimaal te reinigen en bovendien IP69 waterdicht.

Gepatenteerd Argus 3D-camerasysteem

De Multipond is tevens uitgevoerd met het gepatenteerde Argus 3D-camerasysteem. De twee camera's en 3D software maken een voortdurende diagnose van de productstroom boven op de Multipond. Eventuele productophopingen of ‘gaten' in de belegging op de Multipond worden vroeg herkend en op basis hiervan corrigeert de Multipond-software automatisch de productstromen. Dit is met name voor moeilijke producten een ontwikkeling die leidt tot een hogere performance met meer uptime in de
verpakkingslijn. Tevens regelt het systeem zichzelf in waardoor geen specialisten nodig zijn om de Multipond te bedienen.

Pick & Place-systeem

Multipond heeft haar multihead gekoppeld aan de nieuwe robottechnologie in haar
nieuwste overgavesysteem. Multipond heeft in haar overgavesysteem voor tray topseal lijnen een robotsysteem met zes assen geïntegreerd. Dit robotsysteem haalt vier nauwkeurig afgewogen porties vanuit de Multipond weegautomaat en plaatst die porties georiënteerd in vier trays. Dit is met name voor producten die langwerpig zijn een ideale oplossing. Het overgavesysteem is conform de Multipond J-generatie gebouwd, naar de hoogste hygiënemaatstaven, conform USDA en EHEDG richtlijnen. Dit zorgt voor een snelle en eenvoudige reiniging. De machine is volledig IP67 waterdicht. En optioneel zelfs zelfreinigend leverbaar. Optioneel kan het overgavesysteem ook worden geleverd met een geïntegreerde 3D Argus camera om de product- en traypositie op elkaar af te stemmen.

www.multipond.nl