HomeDossiersDuurzaamheidMondi ontwikkelt volledig recyclebaar verpakkingsmateriaal

Mondi ontwikkelt volledig recyclebaar verpakkingsmateriaal

Mondi heeft een volledig recyclebaar plastic laminaat ontwikkeld, geschikt voor zowel voorgemaakte verpakkingen als FFS-folie op rol. De zogenaamde BarrierPack Recyclable kan geïntegreerd worden in bestaande industriële recyclingstromen. Met het duurzame materiaal wil Mondi haar bijdrage leveren op het gebied van circulariteit, zonder in te leveren op kwaliteit en functionaliteit.

“De ontwikkeling van ons nieuwe laminaat BarrierPack Recyclable is een grote sprong voorwaarts”, vertelt Carl Stonley, Technical Account Manager bij Mondi Consumer Goods Packaging. “Behalve dat het volledig recyclebaar is, biedt het tevens uitzonderlijke mechanische eigenschappen en is het ideaal voor verschillende verpakkingsstijlen.”

Carl Stonley: “BarrierPack Recyclable is vervaardigd uit twee lagen PE-folie en is een zeer functioneel, flexibel verpakkingsmateriaal dat gemakkelijk te openen en opnieuw te sluiten is voor gebruiksgemak. Het is functioneel omdat het materiaal stijver, sterker en lichter is dan een conventioneel PET/PE-laminaat van dezelfde dikte. Bovendien kan het rechtstreeks op FFS-machines worden gemaakt en ook worden gebruikt bij voorgemaakte verpakkingen.”

www.mondigroup.com