HomeDossiersDuurzaamheidMondi introduceert dunnere meerlaagse folie voor bag-in-box

Mondi introduceert dunnere meerlaagse folie voor bag-in-box

Duurzaamheid is een cruciaal aspect in de keuze voor een bepaald verpakkingsmateriaal. Of het nu gaat om wijn, vruchtensap of zuivelproducten, product- en verpakkingsmanagers, technische ingenieurs en inkopers hebben de taak om duurzame verpakkingsoplossingen te vinden.

Met meer dan zestig jaar ervaring staat de fabriek van Mondi Styria in Oostenrijk naar eigen zeggen bekend als marktleider en technologisch innovator. De experts van Mondi leggen zich dagelijks toe op de ontwikkeling van meerlaagse folies die dunner, lichter en duurzamer zijn, zonder in te leveren op de prestatie-eigenschappen.

Recent heeft Mondi een aantal nieuwe folies geïntroduceerd die ontwikkeld zijn voor meerlaagse bag-in-box-producten, geschikt voor het verpakken van vloeibare voedingsmiddelen. “Bijzonder is dat de gebruikelijke 66- of 70-micron barrièrestructuren vervangen kunnen worden door een barrièrestructuur van 50 micron”, legt Günter Leitner uit, Managing Director bij Mondi Styria. “Dit resulteert in het gebruik van ongeveer 25% minder materiaal, terwijl ook het transportgewicht en daarmee de totale CO2-uitstoot wordt verminderd.”

Lees verder