HomeNieuwsBedrijven en personenMKB Fonds breidt portefeuille in verpakkingsbranche opnieuw uit

MKB Fonds breidt portefeuille in verpakkingsbranche opnieuw uit

MKB Fonds heeft haar belangen in de verpakkingsbranche onlangs verder uitgebreid door de overname van de ondernemingen Van Vliet Trading en Uniek Verpakkingen. De ondernemingen zijn overgenomen door P&D Group, een mede door MKB Fonds opgerichte groepsholding waarmee zij een ‘buy and build'-strategie nastreeft in de verpakkingsbranche. P&D Group nam eerder al een belang in Hodi Verpakkingsmaterialen, Hodi International en Pacoma Europe.

Van Vliet Trading uit Uitgeest is importeur en distributeur van hersluitbare gripzakken en aanverwante verpakkingsmaterialen in de Benelux voor zowel de industrie als groothandel. Uniek Verpakkingen uit Ermelo is een importeur van diverse verpakkingsmaterialen en aanverwanten zoals hangups en hangtabs (ten behoeve van het ophangen van producten in de retail). Door overname van beide ondernemingen breidt P&D Group haar productassortiment en productkennis verder uit. P&D Group streeft ernaar een ‘one-stop shop' te vormen waar klanten terecht kunnen voor al hun behoeften op het gebied van verpakkingsmaterialen en verbruiksartikelen in brede zin. P&D Group heeft van beide ondernemingen 100% van de aandelen verworven.

“De markt van verpakkingsondernemingen is gefragmenteerd met veel (regionale) spelers. De behoeften van veel klanten wordt echter steeds breder, maar er zijn weinig verpakkingsondernemingen die een dermate breed scala aan producten bieden dat ze deze klanten volledig kunnen bedienen. Met de P&D Group streven we ernaar klanten een breed assortiment aan te kunnen bieden zodat ze bij één leverancier terecht kunnen (one-stop shop). Met de overname van Van Vliet Trading en Uniek Verpakkingen zetten we opnieuw een stap in deze richting”, aldus Arno Hoorn, mede-directeur van P&D Group.

De ondernemingen binnen de P&D Group leveren naast een groot assortiment aan verpakkingsmaterialen ook verpakkingsmachines, en hebben een activiteit die gespecialiseerd is in productie en distributie van (bedrukte) bestekzakjes met servet voor de horeca.

Thomas Wals (foto), managing director bij MKB Fonds, vertelt: “P&D Group groeit in versneld tempo door de ‘buy and build'-strategie die wij voeren. De eerste overname met de groep vond plaats in september 2017, na nog geen jaar tijd bestaat de groep nu uit vijf ondernemingen en zijn we tevens met aanvullende overnamekandidaten in gesprek.” De ondernemingen binnen de P&D Group realiseren gezamenlijk circa 30 miljoen euro omzet en hebben gezamenlijk zo'n 45 medewerkers in dienst.

www.mkb-fonds.nl