HomeDossiersDesignMintel brengt trends op gebied van verpakken voor 2018 in kaart

Mintel brengt trends op gebied van verpakken voor 2018 in kaart

Marktonderzoeker Mintel heeft onderzoek gedaan naar welke trends er spelen op het gebied van verpakken en deze in kaart gebracht. In het trendrapport voor 2018 komen een aantal belangrijke trends naar voren, zoals begrip voor de rol van de verpakking, e-commerce, consumentenvertrouwen en duurzaamheid.

“De wegwerpcultuur van vandaag zal evolueren in een die de rol van de verpakking in het verminderen van voedselverspilling en productafval begrijpt en omarmt”, voorspelt Mintel in haar rapport. Voorheen zagen consumenten verpakkingen vaak als overbodig materiaal dat uiteindelijk alleen maar als afval wordt verwijderd. Die misvatting is volgens Mintel nu aan het veranderen. De focus zal gaan liggen op verpakkingsinnovaties die de versheid van eten verlengen en zorgen voor een veilig transport om verlies te voorkomen.

Op het gebied van e-commerce omarmen consumenten steeds meer het online winkelen. De populariteit van online winkelen komt voort uit het gemak en de besparing in tijd. Mintel onderschrijft in haar jaarrapport het belang van een verpakking die past bij het merk en de verwachting die consumenten hebben als zij hun aankopen online doen.

Mintel bespreekt bovendien het belang van consumentenvertrouwen. “Hoewel consumenten meer zijn geïnformeerd dan ooit, voelen ze dat ze overladen worden met informatie. Dit leidt tot twijfel over de herkomst, authenticiteit en transparantie van het product. Overtollige informatie past niet bij de behoefte van consumenten aan simpele en minimalistische verpakkingen”, aldus Mintel.

In het rapport komt tevens de trend van duurzaamheid naar voren. Merken worden steeds vaker opgeroepen om ecosystemen te beschermen en de behouden. En hier wordt volgens Mintel steeds meer gehoor aan gegeven, zo beloofde Coca-Cola al dat 50 procent van haar PET-flessen in 2020 gerecycled plastic moet bevatten.

Klik hier voor het trendrapport…

Kijk voor meer informatie op www.mintel.com.