HomeDossiersDesignMetsä Board ontwikkelt innovatief kartonnen bekerconcept Lidloc

Metsä Board ontwikkelt innovatief kartonnen bekerconcept Lidloc

Metsä Board, een toonaangevende Europese producent van premium karton, biedt haar klanten duurzame en innovatieve verpakkingsoplossingen. Een mooi voorbeeld is het revolutionaire kartonnen bekerconcept Lidloc. De gepatenteerde beker is vervaardigd uit één stuk materiaal, wat het gebruik van een afzonderlijk plastic deksel overbodig maakt. De beker kan bovendien eenvoudig worden gevouwen en vergrendeld worden door middel van een geïntegreerd deksel.

Cyril Drouet, Design & Innovation Director van Metsä Board, werkte met zijn ontwerpteam nauw samen aan dit opwindende project. “Het geïntegreerde deksel is spatbestendig en biedt extra merkkracht omdat het als één geheel kan worden afgedrukt met de rest van de beker. Het deksel bevat ook een geïntegreerd drinkmechanisme voor warme dranken en is ook ideaal voor koude dranken met een rietje.”

Lidloc is een voorbeeld van hoe Metsä Board lichtere, milieuvriendelijkere en efficiëntere verpakkingen ontwikkelt en helpt om het potentieel van lichtgewicht karton van verse vezels op een innovatieve manier te benutten. Eerder dit jaar won Metsä Board met dit revolutionaire bekerontwerp een iF Design Award in München.

www.metsaboard.com