Laurijsen WeegAutomaten (LWA) toonde op de afgelopen editie van Empack in Utrecht een greep uit haar uitgebreide range aan weegmachines, waaronder de NewWeigh E13A. De NewWeigh lineaire weger met één trilgoot tussen bunker en weegbak is speciaal geschikt voor fijnkorrelige producten. Door deze korte variant ontstaat minder stofontwikkeling en minder ontmenging van bijvoorbeeld thee, muesli en zaadmixen. Daarnaast neemt hij door zijn compacte footprint weinig ruimte in beslag in de productieruimte.

Op de stand van LWA was ook de TableTop te aanschouwen. De TableTop is een uiterst compacte 1-kops weger. Voorzien van een volledig programmeerbare besturing met touch screen en opslag van 90 programma's, maakt deze weger uiterst flexibel en zeer snel reinig- en omstelbaar. Hij kan als stand-alone unit gebruikt worden voor handafvulling, maar ook aangesloten worden op een verpakkingsmachine.

Daarnaast was ook een 10-kops multihead weegmachine te bekijken. De Combimat machines hebben zich inmiddels ruimschoots bewezen, mede door de volledige service die vanuit Dongen gegeven wordt. De Combimat 10- en 14-kops multihead wegers kenmerken zich door een hoge snelheid, nauwkeurigheid en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast maken de vele variaties in uitvoeringen de multihead inzetbaar voor een grote keur aan verschillende producten en gewichten.

www.lwa.nl