HomeMachinesAandrijven en besturenLWA bouwt lineaire wegers om naar ijkwaardige NewWeigh besturing

LWA bouwt lineaire wegers om naar ijkwaardige NewWeigh besturing

lwa-besturing

Veel oudere generatie lineaire wegers zijn vaak nog in mechanisch goede staat, maar de elektronica wordt helaas minder betrouwbaar. LWA biedt hiervoor een ombouw naar haar ijkwaardige NewWeigh-besturing aan, waarbij de volledige functionaliteit van de weger overgenomen wordt en via een Touch screen te bedienen is. Op deze manier zijn reeds machines van o.a. Optima, Hastamat en Atoma omgebouwd en kunnen deze weer jaren bedrijfszeker dienst doen in productie.

lwa-logo-2014Zo ook onlangs bij een producent van snoepjes, die een 2-kops Hastamat lineaire weger om heeft laten bouwen. Deze stonden echter dusdanig opgesteld in de fabriek dat transport naar Dongen zeer veel voeten in de aarde had. Na de nodige gedetailleerde voorbereidingen, is daarom de weger op locatie omgebouwd met een minimale stilstand van productie. Inmiddels draait deze 2-kops weer volop en wordt de ombouw van een 3-kops Hastamat voorbereid.

Hieronder vindt u een video naar de ombouw van een Atoma 1-kops lineaire weger met daarin het nieuwe Touch screen met NewWeigh programma.

Kijk voor meer informatie op www.lwa.nl.