HomeNieuwsBedrijven en personenLT Foods is klaar voor toekomstige groei met machine van Pacoma

LT Foods is klaar voor toekomstige groei met machine van Pacoma

LT Foods, een wereldwijd opererende firma die is gespecialiseerd in verwerking van rijst en rijstproducten, heeft onlangs een volledig nieuwe fabriek geopend op de Maasvlakte in Rotterdam. Het Indiase bedrijf heeft vestigingen in ruim 65 landen en staat bekend om haar merken Dawaat en Royal. “De opening van een Europese vestiging is in lijn met onze groeistrategie en helpt ons met het verstevigen van onze positie in de branche. Daarbij is het werken met een volautomatische eindverpakkingslijn onmisbaar”, aldus Aditya Arora, directeur LT Foods Europa.

Om dit te realiseren heeft LT Foods Pacoma Europe gevraagd om een oplossing te bieden voor het volledig automatisch en in lijn wikkelen van pallets met afgevulde hoogwaardige rijstproducten. De gewenste capaciteit op de wikkelstraat is gezien de verwachte megagroei binnen Europa gesteld op 30 tot 45 pallets per uur.

Hans de Vogel, sales manager machines bij Pacoma Europe: “Dankzij de meer dan 20-jarige relatie met machinefabrikant SIAT uit Italië, en de ervaring die onze technische mensen hebben met de systemen van SIAT, is er gekozen voor de RA 13-11 draaiarm wikkelmachine met topveldispenser. Deze machine speelt perfect in op de huidige behoeften van LT Foods. Maar ook naar de toekomst toe want gezien de verwachte groei heeft LT Foods met de RA 13-11 wikkelmachine een machine in huis die qua behoefte/capaciteit gewoon met ze mee kan groeien. Inmiddels is de machine werkend opgeleverd in de lijn en maakt LT Foods volop en naar tevredenheid gebruik van de volautomatische palletwikkelmachine.”

Pacoma Europe heeft een grote range eindverpakkingsmachines tot haar beschikking. Ze werken samen met vooraanstaande merken als 3M, Transpak, BestPack en SIAT/M.J. Maillis. Ze zijn naar eigen zeggen gespecialiseerd in het adviseren op basis van de behoeften van de klant. Daarnaast zijn ze, dankzij een eigen technische dienst, in staat eindverpakkingsmachines op klantspecificatie aan te passen.

www.pacomaeurope.com