HomeNieuwsMachinesLantech toont oplossingen voor veilig en kostenbesparend eindverpakken

Lantech toont oplossingen voor veilig en kostenbesparend eindverpakken

Met de snelle en continu veranderende supply chain-omgeving zijn machines nodig die flexibel en gemakkelijk in gebruik zijn en waarmee de groeiende markt bijhouden kan worden. Maar er moet ook gezorgd worden dat de producten die verzonden worden, onbeschadigd op hun bestemming aankomen. Op de afgelopen editie van Empack in Utrecht toonde Lantech haar oplossingen voor deze uitdagingen.

Palletwikkelaar

Lantech vond de palletwikkelaar uit in 1972 en heeft sindsdien meer dan 70.000 palletwikkelaars over de hele wereld geplaatst. In die tijd heeft het bedrijf het een en ander geleerd over het produceren van machines die robuust, betrouwbaar, gebruiksvriendelijk zijn en minimaal onderhoud vereisen. Apparatuur aan de gang houden is een van de sleutels tot een succesvolle verpakkingslijn. En hoewel snelheid een prioriteit is, is het wikkelen van een veilige winkelbelasting net zo belangrijk. Unieke functies zoals de XT Cut en Clamp® en de EZ Weigh™ geïntegreerde weegschaal, kunnen minuten van een wikkelproces afschaven, waardoor tijd en arbeidskosten worden bespaard. En de gepatenteerde Pallet Grip® van Lantech zorgt ervoor dat de lading tijdens het transport niet van de pallet kan glijden, waardoor het risico op schade wordt verminderd.

In-line doosopzetter

Lantech's in-line doosopzetter is ontworpen voor verpakkingsomgevingen met beperkte vloerruimte. De compacte machine neemt zo weinig mogelijk waardevolle ruimte in door het 90 graden heroriënteren van het plano magazijn, waardoor deze in-line staat met het doosopzet- en bodemsluitgedeelte. Dit ontwerp beslaat slechts 60 procent van de breedte van conventionele doosopzetters en behoudt de mogelijkheid om storingsvrij dozen op te zetten met 90 graden hoeken richten.

Kenmerkende machines van Lantech

De machine is snel en gemakkelijk te verstellen en aan te passen op andere doosmaten. Een operator kan een omschakeling voltooien in slechts drie minuten. De in-line doosopzetter is verkrijgbaar met tape of hotmelt lijmsluiting. Een breed scala aan karton kan opgezet worden, met een capaciteit die kan oplopen tot 25 dozen per minuut. De maximale doosmaat is 620 mm x 450 mm x 650 mm. De minimale doosmaat is 200 mm x 150 mm x 150 mm.

www.lantech.com