HomeNieuwsBedrijven en personenJohn van Haarlem blikt terug op vijftien jaar EVC (Verpakking)

John van Haarlem blikt terug op vijftien jaar EVC (Verpakking)

EVC (Verpakking) is gespecialiseerd in efficiënt en ergonomisch verantwoord werken en in staat om logistieke oplossingen te bieden voor een inpakafdeling. Ooit begonnen in Etten-Leur met twee man en nu bijna uitgegroeid naar een organisatie met vijftien man personeel. Ook John van Haarlem (foto), Salesmanager bij EVC, heeft deze groei meegemaakt. “Ik weet het nog goed, dat we met tweeën waren, we reden door heel Nederland en België, regelden alles zelf en werkten hard. Dat was bijna niet te doen en daarom kwam er na een jaar een vertegenwoordiger bij, die werk uit handen nam. En paar jaar daarna hebben we Nederland opgesplitst in vieren en verkopers daarvoor aangenomen”, vertelt John van Haarlem.

Werken bij EVC betekent grenzen verleggen

Grenzen verleggen dat heeft EVC gedaan, voorheen een redelijk onbekende speler in logistiek Nederland, maar nu een toonaangevend bedrijf en niet meer weg te denken in de logistieke branche. “Ook als verkoper moet je grenzen verleggen”, geeft John van Haarlem aan. “Je moet met het bedrijf mee groeien. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik als Salesmanager ben doorgegroeid. Onze accountmanagers opleiden, bijscholen en helpen waar nodig; dat is een belangrijke taak geworden. En ook leuk om te doen.”

Trots op eigen projecten

Maar wat is er nu zo leuk aan dit beroep? John van Haarlem lacht: “Tja, ik krijg ook nog steeds een kick van verkopen! Als een investeringsproject is afgerond, dan ben ik trots op de samenwerking tussen de klant en mij. Die samenwerking heeft ervoor gezorgd dat er tijd en geld bespaard is en dat er een mooie inpakafdeling is gerealiseerd. En daar doe je het voor.”

Eigenzinnige Verpakkings Concepten

EVC is een bedrijf dat het anders doet dan anderen. “Ja, dat klopt”, zegt John van Haarlem. “Sommige dingen zijn bij ons vanzelfsprekend. Dat wij snel leveren en monteren bijvoorbeeld is voor ons gewoon, maar dat is niet overal zo. Zo bedenken we allerlei oplossingen die bij onze inpaktafels geïntegreerd kunnen worden en een ‘nee' kennen we daarin niet. We heten niet voor niks Eigenzinnige Verpakkings Concepten.”

Toekomstvisie

John van Haarlem is al vijftien jaar in dienst en kent inmiddels de klappen van de zweep. Hij kan zich goed inleven in de problemen waarmee klanten kampen en realiseert samen met de klanten mooie logistieke oplossingen. Ook weet hij zijn verkopers goed te motiveren. Maar wat brengt de toekomst? John van Haarlem: “We groeien ieder jaar en verwachten dat de komende jaren te blijven doen. Ook de organisatie groeit mee. Ik vind het een heerlijk bedrijf om voor te werken en hoop het nog lang te blijven doen.”

www.evc-verpakking.nl