In 2013 opende Multiweigh, na vele jaren via agenten in Nederland en België actief te zijn geweest in de Benelux, een eigen verkoop- en servicekantoor voor de Benelux. De Duitse fabrikant van multihead weegautomaten vond Jacques Janssen, voor velen in de verpakkingsindustrie waarschijnlijk geen onbekende, destijds bereid leiding te geven aan de oprichting en verdere uitbouw van Multiweigh Benelux.

“Nu is het verkoop- en servicekantoor klaar voor de volgende stap en hebben we in Joey Faes een geschikte opvolger gevonden om Multiweigh Benelux verder uit te bouwen. Ik laat het verkoop- en servicekantoor voor de Benelux met een gerust hart aan hem over”, vertelt Jacques Janssen, die voor advisering en een goede overdracht voorlopig nog verbonden blijft aan Multiweigh, in een gesprek op de redactie van Pack Online.

Joey Faes, die eerder werkzaam was bij onder andere Technisch Bureau Hinderink en Ishida Europe, is sinds 1 november als Sales Manager Benelux actief voor Multiweigh en ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet. “Dit is een geweldige uitdaging in een geweldige industrie”, steekt hij van wal. “Multiweigh staat met haar innovatieve producten voor precisie in weegtechniek en heeft hiermee haar meerwaarde, degelijkheid, betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en zeker de extreem lage onderhoudskosten in diverse productieomgevingen ruimschoots bewezen.”

Jacques Janssen, die op korte termijn met pensioen gaat na meer dan vijfenveertig jaar actief te zijn geweest in de verpakkingsindustrie, heeft het volste vertrouwen in zijn opvolger. “Succes hangt niet af van toeval, maar heeft te maken met het bieden van een meerwaarde. Dit geldt niet alleen voor de weegautomaten, maar ook voor het verkoop- en servicekantoor voor de Benelux”, vertelt hij toegevend het toch ook wel moeilijk te vinden de verpakkingssector na bijna vijf decennia te zullen gaan verlaten.

Hoewel er inmiddels circa tweehonderd Multiweigh multihead weegautomaten geleverd en in productie zijn in de Benelux, liggen er volgens Jacques Janssen en Joey Faes nog volop kansen. Jacques Janssen: “Multiweigh is opgericht in 1999, maar de ervaring van de mensen achter het bedrijf gaat veel verder terug. In de fabriek worden weegautomaten gebouwd met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding, die op technisch gebied volkomen vergelijkbaar zijn met die van andere grote namen.”

“Zowel de multihead weegautomaten als alle onderdelen worden in Duitsland gemaakt ofwel ‘Made in Germany'”, voegt Joey Faes toe. Een groot voordeel van Multiweigh is volgens hem ook dat de moderne fabriek vlak over de grens in Duitsland ligt. “Testmogelijkheden met product zijn dus vlakbij en geheel vrijblijvend ter beschikking.”

Neem voor meer informatie contact op met Joey Faes via +31 (0)6 23 539 520 of per e-mail naar joey.faes@multiweigh.nl.

www.multiweigh.com