Het online platform voor de verpakkingssector
Pack Online | Nieuws | Ishida biedt lijnoplossingen voor diepvriesproducten

Ishida biedt lijnoplossingen voor diepvriesproducten

ishida-ledo-1

Ledo, de grootste leverancier van diepvriesproducten in Kroatië, heeft geprofiteerd van de expertise van Ishida Europe met de installatie van drie weeg- en verpakkingslijnen voor diepvriesgroenten, -vis en -deegwaren. Hierdoor is het bedrijf in staat geweest de productweggave te verminderen, de productiecapaciteit te vergroten en de productiebeheersing te verscherpen.

ishida-logoLedo, dat in 1958 werd opgericht, is uitgegroeid tot de grootste producent van ijs en diepvriesdeegwaren en de grootste leverancier van diepvriesgroenten, -vis en kant-en-klaarmaaltijden in Kroatië. Ledo heeft vier productiefabrieken: drie in Kroatië in Zagreb, Daruvar en Bjelovar en één in Citluk in Bosnië, met een jaarlijks toenemend aandeel van meer dan 50% in een groot aantal diepvriesmarkten.

Deze aanhoudende groei leidde tot twijfels over de verpakkingsapparatuur die door het bedrijf werd gebruikt, met name wat betreft de kwaliteit en de gewichtsvariaties van verpakte producten. Met de oude multiheadwegers was een overgewicht van 10g voor zakken diepvriesdeegwaren en -groenten van 500g niet ongebruikelijk voor Ledo. Het bedrijf wilde graag de weggave verlagen, de weegconsistentie verbeteren en de productiecapaciteit en efficiency vergroten door in nieuwe weeg- en verpakkingslijnen van Ishida Europe te investeren.

ishida-ledo-2De nieuwe wegers van Ishida zijn op 0,7g nauwkeurig voor 500g verpakkingen met diepvriesgroenten, en op 1,7g nauwkeurig voor 500g zakken met diepvriesdeegwaren. Naast de aanzienlijk verminderde productweggave is bovendien de productiecapaciteit voor deze producten verdubbeld, terwijl het aantal medewerkers met de helft is afgenomen zodat zij in andere onderdelen van de fabriek kunnen worden ingezet.

De lijn voor diepvriesgroenten van de Ledo fabriek in Zagreb beschikt over een CCW-R-216B-2M/30-WP multiheadweger met hoppers van 3 liter, die in staat is twee aparte producten te verwerken die in dezelfde zak worden gedeponeerd. De weger verwerkt zakken van 500g met een snelheid van maximaal 100 verpakkingen per minuut. De lijn voor diepvriesvis en zeevruchten in de fabriek in Daruvar werkt met een Ishida CCW-R-214W-S-70-WP weger met hoppers van 7 liter en snelheden van maximaal 50 wpm voor zakken van 500g. De lijn voor diepvriesdeegwaren in Zagreb maakt gebruik van een Ishida CCW-RS-210-S-50-WP met hoppers van 5 liter, voor het verwerken van producten zoals gnocchi, kaasflappen en croissants in verschillende maatverpakkingen variërend van 500g tot 2,5kg en met snelheden van maximaal 30 zakken per minuut.

Alle drie de wegers zijn waterbestendige water-proof versies, die speciaal zijn ontwikkeld voor de hygiënische verwerking van diepvriesproducten en die snel en eenvoudig gereinigd kunnen worden om het wisselen tussen producten te vereenvoudigen. Dit is voor Ledo van kritiek belang aangezien productwisselingen gemiddeld drie keer per dag plaatsvinden.

Ishida ontwierp de complete verpakkingslijnen met de weger als centrale machine en selecteerde en installeerde tevens de aanvullende apparatuur, zoals transportbanden, toevoertrillers, stellingen en toegangsplatforms, bagmakers en verpakkingstafels. Het bedrijf gaf ook uitgebreid training aan de operators van Ledo om de hoge mate van efficiency van de lijnen te kunnen handhaven. Daarnaast garandeert een jaarlijks terugkerend servicebezoek van Ishida dat de lijnen hun optimale prestaties blijven leveren en dat eventuele problemen die kunnen ontstaan, zoals verbruiksartikelen die vervangen moeten worden, ruim van tevoren worden gesignaleerd. Zo blijft de continu betrouwbare werking van de lijnen gewaarborgd met een minimum aan onderbrekingen.

“De toewijding en kennis van het team van Ishida hebben ervoor gezorgd dat we voor elk van onze verpakkingslijnen de juiste oplossing kregen,” zo vertelt Darko Trkulja, directeur Onderhoud en Investeringen van Ledo. “De investering in deze drie lijnen heeft ons geholpen om de efficiency van onze productie aanzienlijk te verbeteren en heeft ons ervan overtuigd dat we de automatisering van onze productielijnen in de toekomst moeten blijven voortzetten.”

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.nl.

Gepubliceerd op:
12 juli 2010


Gepubliceerd door:
Lody van Berkel

Packaging Innovations organiseert conferentie over biobased verpakken
green-serendipity Onderzoek van de TU in Delft bewijst dat biobased verpakkingen waardevoller beoordeeld worden door de consument dan conventionele verpakkingen. De nieuwe generatie consumenten verwacht ook dat hun favoriete merken hierin mee gaan. Jarenlang lukte het biobased verpakkers maar moeizaam om ‘facings in het point of sale’ te krijgen. Maar het omslagpunt hiervoor is eindelijk bereikt […]

Qimarox zoekt een technisch verkoper voor de Duitstalige markt
qimarox-team Qimarox is een toonaangevende fabrikant van componenten voor material handling systemen. Als producent van onder meer palletiseermachines en productliften onderscheidt Qimarox zich met een eigentijdse visie en aanpak. Innovatie, kwaliteit en toegevoegde waarde staan daarbij hoog in het vaandel. Het bedrijf beschikt over een team van hooggekwalificeerde medewerkers. De medewerkers van Qimarox zijn uitstekend opgeleide […]

Schut Systems zet sleevemachine ASM60 centraal op FachPack
schut-systems-sleever-1 Tijdens de FachPack 2016 in Neurenberg staat op de stand van Schut Systems de sleevemachine ASM60 centraal. Het bijzondere aan deze sleevemachine is dat er in tegenstelling tot de meeste sleevemachines gewerkt wordt met een al voorgelijmde kartonnen sleeve. De overstap van handmatig naar het machinaal aanbrengen van een sleeve wordt daarmee erg eenvoudig. De […]

SOGOOD ontwerpt verpakkingen met avontuurlijke twist
no-fairytales Switchback Foods is een start-up van Bernadette Kooijman dat mensen gezonder wil laten eten door middel van lekkere en gezonde producten. Hiervoor is een alternatieve tortilla ontwikkeld met 45% groenten op basis van biet en wortel. De merknaam No Fairytales werd ontwikkeld door designbureau SOGOOD en deze naam maakt meteen duidelijk dat de initiatiefneemster geen […]

MultiWeigh levert weegautomaten voor diepgevroren frites
multiweigh-utrecht MultiWeigh introduceerde onlangs haar serie combinatie weegautomaten uit de L-serie. “De weegautomaten uit de L-serie zijn uitermate geschikt om diepgevroren (IQF) aardappelproducten, zoals frites, aardappelschijfjes, -blokjes en -kroketten, zorgvuldig en nauwkeurig te doseren. De combinatie weegautomaten uit deze serie zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen met een weegbereik van 20 g tot 20.000 g en een […]

Tweets
Nieuws
Vacatures
Leveranciers
Producten
Marktplaats
Foto
Video
Agenda