Het online platform voor de verpakkingssector
Pack Online | Nieuws | Ishida biedt lijnoplossingen voor diepvriesproducten

Ishida biedt lijnoplossingen voor diepvriesproducten

ishida-ledo-1

Ledo, de grootste leverancier van diepvriesproducten in Kroatië, heeft geprofiteerd van de expertise van Ishida Europe met de installatie van drie weeg- en verpakkingslijnen voor diepvriesgroenten, -vis en -deegwaren. Hierdoor is het bedrijf in staat geweest de productweggave te verminderen, de productiecapaciteit te vergroten en de productiebeheersing te verscherpen.

ishida-logoLedo, dat in 1958 werd opgericht, is uitgegroeid tot de grootste producent van ijs en diepvriesdeegwaren en de grootste leverancier van diepvriesgroenten, -vis en kant-en-klaarmaaltijden in Kroatië. Ledo heeft vier productiefabrieken: drie in Kroatië in Zagreb, Daruvar en Bjelovar en één in Citluk in Bosnië, met een jaarlijks toenemend aandeel van meer dan 50% in een groot aantal diepvriesmarkten.

Deze aanhoudende groei leidde tot twijfels over de verpakkingsapparatuur die door het bedrijf werd gebruikt, met name wat betreft de kwaliteit en de gewichtsvariaties van verpakte producten. Met de oude multiheadwegers was een overgewicht van 10g voor zakken diepvriesdeegwaren en -groenten van 500g niet ongebruikelijk voor Ledo. Het bedrijf wilde graag de weggave verlagen, de weegconsistentie verbeteren en de productiecapaciteit en efficiency vergroten door in nieuwe weeg- en verpakkingslijnen van Ishida Europe te investeren.

ishida-ledo-2De nieuwe wegers van Ishida zijn op 0,7g nauwkeurig voor 500g verpakkingen met diepvriesgroenten, en op 1,7g nauwkeurig voor 500g zakken met diepvriesdeegwaren. Naast de aanzienlijk verminderde productweggave is bovendien de productiecapaciteit voor deze producten verdubbeld, terwijl het aantal medewerkers met de helft is afgenomen zodat zij in andere onderdelen van de fabriek kunnen worden ingezet.

De lijn voor diepvriesgroenten van de Ledo fabriek in Zagreb beschikt over een CCW-R-216B-2M/30-WP multiheadweger met hoppers van 3 liter, die in staat is twee aparte producten te verwerken die in dezelfde zak worden gedeponeerd. De weger verwerkt zakken van 500g met een snelheid van maximaal 100 verpakkingen per minuut. De lijn voor diepvriesvis en zeevruchten in de fabriek in Daruvar werkt met een Ishida CCW-R-214W-S-70-WP weger met hoppers van 7 liter en snelheden van maximaal 50 wpm voor zakken van 500g. De lijn voor diepvriesdeegwaren in Zagreb maakt gebruik van een Ishida CCW-RS-210-S-50-WP met hoppers van 5 liter, voor het verwerken van producten zoals gnocchi, kaasflappen en croissants in verschillende maatverpakkingen variërend van 500g tot 2,5kg en met snelheden van maximaal 30 zakken per minuut.

Alle drie de wegers zijn waterbestendige water-proof versies, die speciaal zijn ontwikkeld voor de hygiënische verwerking van diepvriesproducten en die snel en eenvoudig gereinigd kunnen worden om het wisselen tussen producten te vereenvoudigen. Dit is voor Ledo van kritiek belang aangezien productwisselingen gemiddeld drie keer per dag plaatsvinden.

Ishida ontwierp de complete verpakkingslijnen met de weger als centrale machine en selecteerde en installeerde tevens de aanvullende apparatuur, zoals transportbanden, toevoertrillers, stellingen en toegangsplatforms, bagmakers en verpakkingstafels. Het bedrijf gaf ook uitgebreid training aan de operators van Ledo om de hoge mate van efficiency van de lijnen te kunnen handhaven. Daarnaast garandeert een jaarlijks terugkerend servicebezoek van Ishida dat de lijnen hun optimale prestaties blijven leveren en dat eventuele problemen die kunnen ontstaan, zoals verbruiksartikelen die vervangen moeten worden, ruim van tevoren worden gesignaleerd. Zo blijft de continu betrouwbare werking van de lijnen gewaarborgd met een minimum aan onderbrekingen.

“De toewijding en kennis van het team van Ishida hebben ervoor gezorgd dat we voor elk van onze verpakkingslijnen de juiste oplossing kregen,” zo vertelt Darko Trkulja, directeur Onderhoud en Investeringen van Ledo. “De investering in deze drie lijnen heeft ons geholpen om de efficiency van onze productie aanzienlijk te verbeteren en heeft ons ervan overtuigd dat we de automatisering van onze productielijnen in de toekomst moeten blijven voortzetten.”

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.nl.

Gepubliceerd op:
12 juli 2010


Gepubliceerd door:
Lody van Berkel

Espera introduceert controleweger op Nederlandse en Belgische markt
espera-controleweger-simon Espera introduceerde onlangs haar high-performance controleweger op de Nederlandse en Belgische markt. De Espera ES-W-5000 serie is ontwikkeld op basis van de jarenlange ervaring van Espera in weegtechnologie met haar gekende weeg- en uitprijsmachines. Met een eenvoudig te gebruiken en intuïtieve interface, met keuze uit diverse bandbreedtes en bandlengtes, is de controleweger ES-W-5000 uitermate geschikt […]

Oerlemans Packaging heeft continu plaats voor gemotiveerde werknemers
oerlemans-macropak Flexpak in Geldermalsen is gespecialiseerd in flexibele verpakkingen voor de levensmiddelen-, petfood- en non-food industrie. De organisatie maakt deel uit van de groep Oerlemans Packaging met vestigingen in Genderen, Giessen, Goor, Hillegom, Edam en Oosterwolde. Ruim 560 gemotiveerde medewerkers produceren vele innovatieve producten die wereldwijd geleverd worden aan langdurige relaties in de verpakkingsindustrie, retail en […]

The Candy Store vertrouwt op vakmanschap Dijkstra Vereenigde
dijkstra-brussel-2016 Chocoladeletters zijn er in 26 verschillende soorten en diverse maten. Dat maakt ze niet tot het gemakkelijkste product om machinaal te verpakken. Dus wat doe je als je wordt gevraagd binnen enkele maanden een grote hoeveelheid letters te leveren? The Candy Store vroeg Dijkstra Vereenigde om raad. Met enige regelmaat bellen er consumenten aan bij […]

Vakpers roept Kwekkeboom Oven uit tot meest innovatieve product
kwekkeboom-sial De vakbeurs Sial, die van 16 t/m 20 oktober weer werd gehouden in Parijs, is voor veel fabrikanten het moment om zichzelf internationaal op de kaart te zetten. Zo domineerden bitterballen en andere ovensnacks de officiële Nederlandse residentie in Parijs. Kwekkeboom Oven kaapte voor even het historische gebouw in het hart van de Franse hoofdstad […]

Etipack geeft twee jaar garantie op betrouwbare etiketteerkoppen
etipack-filip Bij Etipack is men zo overtuigd van de kwaliteit van haar etiketteerkoppen, dat het bedrijf er twee jaar garantie op geeft. “Onze nieuwste reeks etiketteermachines wordt nu al ruim twee jaar geleverd en dat deze reeks uiterst degelijk is, blijkt wel uit het feit dat het aantal storingen in deze periode op één hand te […]

Tweets
Nieuws
Vacatures
Leveranciers
Producten
Marktplaats
Foto
Video
Agenda