HomeThema'sEmpack Den Bosch 2012Is informatietechnologie belangrijker dan wat voor nieuw verpakkingsmateriaal ook?

Is informatietechnologie belangrijker dan wat voor nieuw verpakkingsmateriaal ook?

Nu kennen velen mij waarschijnlijk onder andere als de persoon die keer op keer weer foto’s van ze komt maken op beurzen, maar dit artikel schrijven in de wetenschap straks een foto van mijzelf bovenaan de website en de nieuwsbrief te zien is toch wel even slikken. De reden hiervoor is dat ik vorige week tijdens de Verpakkingsbattle tot mijn verbazing door debatleider Michael Nieuwesteeg naar voren werd geroepen om, mijn eigenlijke mening daargelaten, te bepleiten dat informatietechnologie belangrijker is dan welk nieuw verpakkingsmateriaal dan ook.

Bekijk deze video…

Om in mijn rol als onafhankelijke berichtgever te blijven en niemand voor het hoofd te stoten, veralgemeniseerde de discussie met Arie Hooimeijer van Wereld van Papier al snel en ging deze vervolgens over of het nu internet of papier is dat de toekomst heeft. Mijn opponent moest uiteindelijk erkennen dat informatietechnologie in ieder geval een steeds belangrijkere rol in ons dagelijks leven en dus ook bij de ontwikkeling, introductie en marketing van verpakkingsmaterialen speelt.

Bekijk deze video…

Bekijk de video en oordeel zelf of informatietechnologie belangrijker is dan wat voor nieuw verpakkingsmateriaal ook en of het nu internet of papier is dat de toekomst heeft? Van de aanwezigen in de Empack Arena vond een ruime meerderheid dat informatietechnologie in ieder geval een belangrijke en wellicht zelfs onmisbare rol speelt bij het op de markt en aan de man brengen van nieuwe verpakkingsmaterialen.