HomeMachinesAandrijven en besturenInnovi toont innovatieve droogijs- en stoomapparatuur op Empack

Innovi toont innovatieve droogijs- en stoomapparatuur op Empack

In de voedselverwerkingsindustrie wordt effectief schoonmaken steeds belangrijker. Op de aanstaande editie van Empack in Utrecht zal Innovi, importeur van Intelblast droogijsstraalunits en Tecnovap stoomgeneratoren, op haar stand (A130) een impressie geven van wat stoom en droogijs kunnen betekenen.

Met droogijsstralen en stoomreinigen kunnen volgens Innovi complexe oppervlakken probleemloos en milieuvriendelijk gereinigd worden zonder extra afval. Daarnaast wordt met stoom een dieptereiniging uitgevoerd en is het in meerdere opzichten kostenbesparend voor de gehele productielijn. Beide reinigingsmethoden hebben het voordeel sneldrogend, niet giftig en niet geleidend te zijn en de oppervlakken niet te beschadigen.

Een unieke accessoire voor de voedselverwerkingsindustrie is de transportbandreiniger (foto 2). Hiermee kan de band tijdens het werkproces gereinigd worden waardoor uitval door vastgekoekt vuil tot het verleden behoort. De transportbandreiniger is ook op de retourband te monteren.

www.innovibv.nl