HomeDossiersDesignHet Brouwerslokaal in Groede verlegt grenzen met DS Smith

Het Brouwerslokaal in Groede verlegt grenzen met DS Smith

Een leeg lokaal. Een hoofd vol ideeën. En liefde voor Craft Beer. Het zijn de smaakvolle ingrediënten van een spannend avontuur, waaraan Marc Menue en Stijn Jordans in 2012 op de Markt in Groede begonnen. “Ik heb mij altijd met business development bezig gehouden en toen ik tegen die lege ruimte met een kleine brouwinstallatie aanliep, gingen de radertjes draaien. Ik ben meteen een businessplan voor dat pand gaan schrijven”, vertelt Menue enthousiast.

Inmiddels is het Het Brouwerslokaal een fenomeen in het Zeeuwse plaatsje aan de kust. Samen met de creatieve bierbrouwer Thibo Baccarne uit Antwerpen zijn de plannen verder uitgebouwd en wordt er met passie gewerkt aan een brouwerij, een proeflokaal en een slaaplokaal. Over hun missie in de wereld van Craft Beer zijn de drie avonturiers duidelijk: “Wij willen met eigen gebrouwen bier een bijdrage leveren aan de steeds rijker wordende biercultuur.”

Brouwerij Brouwerslokaal brouwt speciaalbier onder twee verschillende merken: Marckensteijn (vernoemd naar de twee oprichters van het bedrijf) en Dutch Bargain. “Vanaf 2018 willen we Marckensteijn serieus gaan vermarkten via de betere restaurants. Het tweede biermerk, Dutch Bargain, hebben wij in mei 2016 gelanceerd. Met groot succes. In september van dat jaar werd het eerste bier onder de naam Dutch Bargain al bekroond met twee prestigieuze prijzen: het lekkerste bier van de wereld in zijn klasse en het mooiste etiket van Nederland.”

De denk- en werkwijze van de mannen uit Groede verraadt durf. Alle reden om voor verpakkingen op zeker te spelen. “DS Smith is een grote partij met veel kennis en kunde. Voor Dutch Bargain hebben ze proeven voor ons gedaan in het lab 'tot op de millimeter' nauwkeurig. Daarnaast hebben ze veel ideeën met betrekking tot gebruiksgemak. De samenwerking hebben wij tot nu toe als bijzonder aangenaam ervaren. Voor Dutch Bargain levert DS Smith ‘hufter proof' transportdozen. Die bieden of bescherming aan 24 flesjes per doos of aan 1 fust per doos, die wij verzenden naar horecagelegenheden en slijterijen op 300 verschillende locaties in Nederland.”

Kijk voor meer informatie op www.dssmith-packaging.nl.