HomeMachinesInspecterenGrote producent van diepgevroren champignons kiest voor Helius van BEST

Grote producent van diepgevroren champignons kiest voor Helius van BEST

best-helius

F&F Europe, een van de grootste producenten van diepgevroren champignons, heeft onlangs een nieuwe detector voor productvreemde bestanddelen, zoals zandvoetjes, in hun productie geplaatst. De Helius vrije val laser sorteermachine van BEST is de optische sorteeroplossing die het voedingsverwerkende bedrijven mogelijk maakt te voldoen aan de constant groeiende vraag naar kwaliteitsproducten. Met de installatie van de Helius heeft F&F de laatste stap gezet in een groots verbetertraject ten aanzien van voedselveiligheid.

best-logo-2F&F levert diepgevroren champignons aan zowel de internationale retailmarkt, maar ook aan Food Service en industriële klanten. Zo levert F&F Europe diepgevroren champignons als ingrediënt voor bv de pizza-industrie en aan producenten van soepen en sauzen. Ook levert F&F diepgevroren champignons aan producenten van babyvoeding. Voor alle klanten is het natuurlijk van belang dat het product vrij is van product vreemde bestanddelen, maar voor ingrediënten voor babyvoeding is dit natuurlijk de hoogste prioriteit.

F&F installeerde onlangs de Helius in haar productielijn. Met de tot 12 mogelijke individuele lasersignalen kan de Helius alle afwijkingen in kleur, structuur, vorm en afmeting herkennen in een stroom van goed product. In slechts enkele milliseconden wordt elk defect door krachtige persluchtventielen nauwkeurig verwijderd worden, terwijl het goede product ongestoord verder gaat in de natuurlijke vrije val.

Door gebruik te maken van een speciaal geselecteerde IR laser, heeft BEST de mogelijkheid om structuurverschillen te analyseren. Zo worden afwijkingen in de structuur van defecten, zoals zandvoetjes, karton en hout, duidelijk onderscheiden van de structuur van de goede champignons. De defecten worden dan ook met een hoge performantie uitgesorteerd, waarbij de valse uitstoot tot een absoluut minimum gehouden wordt.

De operator heeft de mogelijkheid om via de intuïtieve GUI (grafische interface), de sorteerder op een eenvoudige manier af te stellen voor een maximale efficiëntie. Ook aanpassingen door veranderingen aan het inkomende product, zijn makkelijk te maken via deze interface. Door gebruik te maken van SWIR (short wave infrared) technologie, gaat er gekeken worden naar de hoeveelheid water in een bepaald product, ten opzichte van de defecten. Waterhoudende producten, zoals champignons, gaan het laserlicht absorberen, terwijl andere materialen zoals plastiek of hout, het licht gaan weerkaatsen. Rekening houdende met deze eigenschappen gaat het slechte product uitgestoten worden.

BEST (Belgian Electronic Sorting Technology) is een innovatieve onderneming gespecialiseerd in de productie van sorteermachines voor de voeding- en niet-voedingsindustrie. Met een hoofdkantoor in België en vestigingen in Denver, Nederland, Turkije, China, Japan en Spanje is BEST wereldleider in sorteermachines, gebruikmakend van de laatste nieuwe en meest innovatieve optische technologieën (laser, camera, FluoTM, LED & x-ray of een combinatie van deze) om de hoogste efficiëntie in de detectie en verwijdering van ongewenst materiaal te behalen. Onze missie is om de beste te zijn, niet alleen door onze kwaliteit en betrouwbaarheid, maar ook door het aanspreken van nieuwe gebieden en het bedenken van nieuwe ideeën. Dat is waarom BEST constant streeft naar de ontwikkeling van geavanceerde, innovatieve en complete oplossingen voor elke denkbare sorteeruitdaging.

Kijk voor meer informatie op www.bestsorting.com.