HomeNieuwsMachinesGroentenproducent verdient weger van Ishida in tweeënhalf jaar terug

Groentenproducent verdient weger van Ishida in tweeënhalf jaar terug

Gastro Star, een Zwitserse producent van versgesneden groenten voor gemaksdoeleinden, is tegenwoordig in staat om haar producten met een minimum aan weggave te verpakken dankzij een nieuwe verpakkingslijn van Ishida Europe en haar Zwitserse vertegenwoordiger Itech.

In lijn met nieuwe eisen van de retail moeten alle versgesneden groenten tegenwoordig met een vast gewicht worden verpakt. Het handmatig wegen van het product bood door de extreem hoge productweggave geen uitkomst en daarom ging Gastro Star opzoek naar een volledig automatische oplossing voor het verpakken van haar producten.

Het berekenen van de juiste combinatie is echter met name bij kleinere aantallen of grotere producten een uitdaging voor een multihead weger. Daarom is de 14-kops CCW-RV multihead weger van Ishida Europe bij Gastro Star voorzien van drie verschillende productinvoeren.

De nieuwe verpakkingslijn levert ondanks de veelvuldige productwissels in een hoge mate van nauwkeurigheid en voorziet bovendien in een daling van de operationele kosten met circa twee derde. Hierdoor verwacht Gastro Star haar investering binnen tweeënhalf jaar terug te verdienen.

www.ishidaeurope.com