Het Belgische productiebedrijf Grandeco produceert momenteel zo’n 11 miljoen rollen decoratief behang per jaar. Voorheen gebruikte Grandeco voor hun producten een ophangsysteem van plastic om ervoor te zorgen dat de rol zwevend en netjes kon worden vervoerd en schade te voorkomen. Maar ecologisch was dat niet de beste oplossing. Daarom sloeg het bedrijf de handen ineen met DS Smith en bedacht een oplossing in de vorm van een kartonnen ophangsysteem. Dat blijkt een schot in de roos.

Want met de innovatieve nieuwe oplossing werd niet alleen voldaan aan een aantal wensen op het gebied van duurzaamheid, maar het product werd zelfs genomineerd voor een Greener Packaging Award door de orgisatoren Fost Plus en VAL-I-PAC. Met deze wedstrijd beloont Greener Packaging ondernemingen die verpakkingen ontwerpen die de milieu-impact beperken. En dat is bij het kartonnen ophangsysteem zeker het geval. Zo is het product 100 procent recyclebaar en is het FSC-gecertificeerd.

Door het kartonnen ophangsysteem hoeft Grandeco ook niet meer te vrezen voor schade aan het product. “Doordat onze oplossing op maat is, is Grandeco ook zeker dat de rol altijd zweeft in de verpakking, in tegenstelling tot het standaard plastic systeem. Zo wordt schade gegarandeerd vermeden”, licht DS Smith toe. Doordat er nooit beschadiging optreedt, is het daarnaast mogelijk om het product vanaf de allereerste centimeter te gebruiken, waardoor niets wordt verspild. Om die reden kan 100 procent worden gerecycled.

Het product kan nu bovendien in de vrachtwagen zelfs tot zeven lagen hoog gestapeld worden op de pallets tegenover vier vroeger. Hierdoor wordt tot 75 procent ruimte bespaard tijdens het transport en in het magazijn. Het mag duidelijk zijn, op het resultaat van deze vruchtbare samenwerking kunnen zowel Grandeco als DS Smith bijzonder trots zijn.

www.dssmith-packaging.nl