HomeNieuwsBedrijven en personenGimv verschaft groeikapitaal aan One of A Kind Technologies

Gimv verschaft groeikapitaal aan One of A Kind Technologies

Gimv nam onlangs een meerderheidsbelang in One of A Kind Technologies, naast de twee oprichters Alex Kind en Richard Vialle. Sinds de oprichting in 2012 is het bedrijf uitgegroeid tot een specialist die oplossingen voor machine vision ontwikkelt, bouwt en verkoopt. De transactie weerspiegelt de strategie van de onderneming om, anticiperend op haar toekomstige groei, te investeren in mensen en structuur, naast het financieren van ‘buy-and-build'-mogelijkheden.

Het bedrijf telt meer dan 65 werknemers, voornamelijk ingenieurs, heeft haar hoofdzetel in Eindhoven en kan trots zijn op een klantenbestand van ‘blue chip'-bedrijven wereldwijd. One of A Kind Technologies koestert een cultuur van committent en klantgerichtheid en heeft innovatie in haar DNA zitten. In 2016 en 2017 won het de FD Gazellen Award voor snelgroeiende ondernemingen. In 2017 werd One of A Kind Technologies door Het FD gekozen als een van de acht Nieuwe Kampioenen, een award voor de meest innovatieve en veelbelovende bedrijven van Nederland.

Alex Kind, CEO en medeoprichter van One of A Kind Technologies, legt uit: “De afgelopen zes jaar hebben we bewezen dat we een succesvol high-tech groeibedrijf zijn. Samen met het hele team hebben we wereldwijd een sterk momentum gecreëerd binnen duurzame markten. De samenwerking met Gimv stelt ons in staat om onze investeringen in onderzoek & ontwikkeling, verkoop en services nog verder op te voeren. Het is fijn dat Gimv onze strategie, ons platform en ons team ondersteunt. We kijken ernaar uit samen het enorme potentieel van One of A Kind Technologies waar te maken. We geloven dat we in Gimv een betrouwbare partner hebben gevonden die ons sterker zal maken, niet alleen financieel maar ook in het groeiproces, de verdere professionalisering en de internationalisering.”

Nick Medaer, Partner in het Smart Industries-platform van Gimv, voegt hier nog aan toe: “Machine vision is een van de domeinen waarop we met ons Smart Industries-team focussen. Het speelt een cruciale rol in Industry 4.0 om de efficiëntie te verbeteren, te automatiseren en de kwaliteit te verhogen. De combinatie van diepgaande technologische kennis en twee zeer ambitieuze en dynamische ondernemers is een geweldige basis voor verdere groei. We zijn erg blij om deel uit te maken van de toekomst van One of A Kind Technologies.”

www.oneofakindtechnologies.nl