HomeMachinesEtiketteren en printenGEA voldoet aan laatste trends met innovatieve verpakkingsconcepten

GEA voldoet aan laatste trends met innovatieve verpakkingsconcepten

Onder het motto ‘Packed with inspiration' zal GEA zich op de komende editie van Interpack, van 4 tot en met 10 mei, presenteren. Op haar stand toont GEA systemen voor het verpakken en verwerken van producten in de food-, zoetwaren-, zuivel-, bakkerij-, dranken-, farmacie- en technieksector. GEA heeft haar verpakkings- en verwerkingssystemen ontworpen op basis van de laatste trends en de eisen die worden gesteld vanuit een sterk gereguleerde industrie, de zeer gevoelige inhoud van de verpakking en de zeer kritische consument. Deze oplossingen ondersteunen fabrikanten in het realiseren van steeds meer betrouwbare, flexibele, efficiënte en creatieve verpakkingen.

Revolutionaire kwaliteitscontrole

Nieuwe ontwikkelingen van GEA omvatten een instap dieptrekmachine, een hygiënische verticale verpakkingsmachine en een coatings- en verpakkingslijn voor lolly's. Tot slot geeft GEA antwoord op de vraag hoe we voedselverspilling kunnen voorkomen, een veelbesproken onderwerp op Interpack, met haar revolutionaire kwaliteitscontrole voor MAP-verpakkingen.

GEA DeltaPak

Een van de hoogtepunten is een nieuwe dieptrekmachine die ontwikkeld is als instapmodel met basisfuncties. De GEA DeltaPak biedt mogelijkheden voor de verwerking van kleinere verpakkingen op de betrouwbare en kwalitatieve GEA PowerPak (foto). De GEA PowerPak is onlangs herontwikkeld, wat het gebruik eenvoudiger en rendabeler maakt door functies weg te laten die niet nodig waren.

Compleet geïntegreerde lijn

Voor grootschalige snij- en verpakkingsactiviteiten toont GEA een compleet geïntegreerde lijn met een Optiscan, een DualSlicer 1200 met Intersleever, een 4000 Checkweger en een ShingleLoader om de gesneden producten automatisch te vervoeren naar de PowerPak verpakkingsunit. Deze thermoformer is voorzien van een nieuwe labeler, end-of-line convergeerinrichting en een revolutionaire kwaliteitscontrole voor MAP-verpakkingen. Ook zullen er, voor de verwerking van verticale zakken, een SmartPacker, een CX250 met multiheadweger en een CX400 getoond worden die voldoen aan de hoogste hygiëne-eisen.

Aquarius BunchWrapper

Voor fabrikanten van lolly's toont GEA de Aquarius BunchWrapper verpakkingsmachine op haar stand, voorzien van labelers voor het plaatsen van labels in de wikkelfolie en op de stick. Hierdoor kunnen fabrikanten producten differentiëren door het toevoegen van informatie, zoals barcodes of promotionele informatie, zoals logo's en acties. Een andere manier om lolly's te laten onderscheiden is door het toevoegen van smaak, textuur, kleur en/of glans door het bekleden met poeder, granulaten of siropen. Hiervoor introduceerde GEA onlangs de Aquarius CoatingLine.

GEA Services

GEA biedt haar klanten service op maat met GEA Services. Met verschillende opties uit dit nieuwe concept ondersteunt GEA haar klanten gedurende de gehele levenscyclus van de door hun geïnstalleerde systemen en componenten. Van projectengineering, installatie en inbedrijfstelling van de productielijn(en). GEA vertelt u hier graag meer over bij de informatiebalie op de stand van GEA op Interpack.

Interpack 2017 – Hal 7A – Stand B09/B31

Kijk voor meer informatie op www.gea.com.