HomeDossiersE-commerceFlora@Home verstuurt bloemen en planten met Pacombi Horti

Flora@Home verstuurt bloemen en planten met Pacombi Horti

Flora@Home, een initiatief van PostNL, maakt gebruik van de bloemen- en plantenverzenddozen van Pacombi Horti. In eerste instantie werkte Flora@Home met één standaard formaat. Nu zijn er twee formaten bloemenverzenddozen bij gekomen, in variabele breedtes en hoogtes. Daardoor is het mogelijk om alle soorten en maten bloemen via het PostNL-netwerk geautomatiseerd te verzenden. Met drie specifieke dozen voor bloemen is de efficiency verder geoptimaliseerd.

Het principe van de bloemenverzenddozen is eenvoudig. De dozen worden plano aangeleverd en bij PostNL/Flora@Home verwerkt. De bloemenverzenddoos is zo ontwikkeld dat er niet met losse delen gewerkt hoeft te worden, maar bestaat uit één geheel wat simpel is te verwerken tot een prima verzenddoos. Samen met het Chrysal Arrive Alive-systeem zorgt Flora@Home ervoor dat de bloemen gegarandeerd fris en onbeschadigd aankomen.

De dozen zijn gemaakt van karton met het FSC-keurmerk, de custom-made opdruk is van milieuvriendelijke (watergedragen) inkt. Met hoogtes van 50, 80 en 93 centimeter draaien deze nieuwe dozen probleemloos mee in het volautomatische verzendsysteem van onder andere PostNL.

www.pacombi-horti.com