Farmer's Snack wordt sinds de oprichting in 1971 getypeerd als jong, enthousiast en vooruitstrevend. Een innovatieve productontwikkeling is altijd het ‘hart' van de onderneming geweest en wordt vandaag de dag weerspiegeld in technologisch uiterst geavanceerde producten. Deze technologie komt vrijwel volledig ten goede aan de productkwaliteit en is het compromisloze concept voor het succes van de onderneming.

In de in 2011 nieuw geopende productiehal kan nu nog beter aan de hoge kwaliteitseisen worden voldaan. In totaal heeft de onderneming ongeveer 130 medewerkers in dienst. Het grote succes van de onderneming en de gewenste groei van meer dan 20 procent, vragen om een verdere uitbreiding van de productie.

Zo werden recentelijk twee extra Multipond multihead weegautomaten van het type MP-20-1000-400-H-S5 aangeschaft. De reden voor deze investering was om nauwkeuriger mengverhoudingen te kunnen garanderen bij de mixen van noten en gedroogde vruchten.

De keuze voor de aanschaf van de twee Multipond weegautomaten is gebaseerd op de ruime ervaring op het gebied van noten en gedroogde vruchten en de technische voordelen. Naast de mogelijkheid nu ook mixverhoudingen te kunnen garanderen, onderscheidt Multipond zich ook door een eenvoudige reinigbaarheid en uiterst geringe onderhoudswerkzaamheden. Ook dankzij een al meer dan 20 jaar geleden geïnstalleerde, en nog altijd probleemloos werkende Multipond multihead weegautomaat, was Farmer's Snack overtuigd van de betrouwbaarheid en lange levensduur van de machines. “Wij hebben nooit problemen met de machine en deze werkt vandaag de dag nog net zo goed als op de eerste dag”, aldus Boie Karstens, manager techniek.

Op de beide lijnen worden mixen van maximaal drie componenten volautomatisch afgewogen en verpakt. De producten bevatten verschillende soorten noten en zeer kleverige gedroogde vruchten. Bij een nominaal vulgewicht van 60 g tot 250 g worden tot 90 zakken per minuut afgewogen en verpakt. De giveaway ligt hier bij een absoluut minimum van minder dan 0,1 g.

Via trilgoten worden de drie verschillende producten aan het weegsysteem toegevoerd. Wanneer de producten bij de wegers zijn aangekomen, worden ze via de radiaal geplaatste doseergoten eerst naar de voorvulbakken en vervolgens naar weegbakken gevoerd. Het systeem werkt volgens het deelhoeveelheidscombinatieprincipe. Na het weegproces wordt de deelportie via een speciale zwenktrechter in een daaronder aangebrachte tussenbak afgelegd.

Door het gebruik van deze tussenbak neemt het aantal mogelijke combinaties enorm toe, wat uiteindelijk de basis vormt voor een zeer grote nauwkeurigheid en snelheden. De computer berekent op basis van de deelhoeveelheden de combinatie die overeenkomt met het vereiste nominale vulgewicht of die hierbij het dichtst in de buurt komt. Tot slot worden de kant-en-klare op gewicht nauwkeurige porties overgedragen aan de eindbak, die deze vervolgens aan de nageschakelde verpakkingsmachine overdraagt. Eén installatie werkt in combinatie met een conventionele vorm-vul-sluitmachine terwijl de tweede installatie in combinatie met een Doy-Pack-sluitmachine werkt.

Alle productgeleidende onderdelen zijn snel en zonder gereedschap te verwijderen en zijn exact afgestemd op de eisen van de producten, zodat een optimale productstroom wordt bereikt. Vooral de extreem kleverige gedroogde vruchten spelen bij de dimensionering van de machines een grote rol.

Afhankelijk van het seizoen werken de installaties in twee- of drieploegenbedrijf en verwerken circa 20 ton product per dag. In totaal worden maximaal 40 verschillende recepten met de beide Multipond weegautomaten afgewogen. Boie Karstens: “De korte ombouw- en reinigingstijden van de beide multihead weegautomaten spelen hierbij een belangrijke rol, vooral dat men de weegautomaten eenvoudig inschakelt en dat deze probleemloos lopen.”

Besturing en bediening van de beide weegautomaten vinden plaats via een gebruikersvriendelijke kleurenmonitor met touchscreen. Boie Karstens: “Een eenvoudige en snelle bediening van de weegsystemen was voor ons een heel belangrijk criterium. Onze medewerkers zijn daardoor binnen zeer korte tijd vertrouwd geraakt met het gebruik en de bediening van de machines.”

Boie Karstens is uiterst tevreden met de samenwerking met Multipond: “Multipond heeft ons gedurende het gehele project vanaf het allereerste begin geadviseerd en ondersteund. Er is uitstekend werk verricht voor wat betreft de planning van alle interfaces. De enorme ervaring van Multipond heeft wezenlijk bijgedragen aan de optimale configuratie van de gehele lijn.”

www.multipond.nl