HomeMachinesEtiketteren en printenExpress Packaging optimaliseert coderingen met printer van Domino

Express Packaging optimaliseert coderingen met printer van Domino

Express Packaging is een bekroonde leverancier van primaire en secundaire verpakkingen. Zij verzorgen oplossingen op maat voor een grote wereldwijde merken zoals Nestlé, Kraft en Hershey. Het Noord-Amerikaanse bedrijf is al meer dan 30 jaar actief op deze markt. Express Packaging is gespecialiseerd in verpakken in zakken, in dozen en in krimpfolie. Zij verwerken grote hoeveelheden track- en tracecodes op een extreem hoge snelheid. Om aan deze eisen te blijven voldoen, heeft het bedrijf geïnvesteerd in de Ax350i, de nieuwste kleinkarakter inkjet (CIJ) printer van Domino.

Express Packaging heeft vier productievestigingen in Ohio en Illinois waar dagelijks een enorm aantal bestellingen wordt verwerkt. Het bedrijf geeft dan ook absolute prioriteit aan een zo efficiënt mogelijke productie zonder uitval. Daarom moeten de printers in de productiehallen niet alleen bestand zijn tegen de zware productieomstandigheden die gebruikelijk zijn in de voedingsmiddelenindustrie, maar ook onder alle omstandigheden duidelijke en goed leesbare codes op verpakkingen aan kunnen brengen.

Voordat Express Packaging een Domino Ax350i aanschafte, had het bedrijf in haar vier productievestigingen al meer dan 50 Domino-systemen in gebruik, waaronder CaseCoder-printers en CIJ-printers. “Hoewel we zeer tevreden zijn over de technologie die we in huis hebben, wilden we het nieuwe Domino product testen op het moment dat het beschikbaar zou komen, aldus Fred Hartzler, bestuursvoorzitter van Express Packaging. “Elke keer dat Domino met iets nieuws komt, vinden we het weer een verbetering ten opzicht van hetgeen wij op dat moment gebruiken. De Ax350i was hierop geen uitzondering.”

Dan Crone, Project and Maintenance Manager bij Express Packaging, mag graag vertellen hoe makkelijk het was de Ax350i te integreren in de productieomgeving: “Om een voorbeeld te noemen: de Ax350i heeft net als onze andere apparatuur touchscreens. Binnen een paar minuten wisten onze operators dan ook hoe ze een codeerdatum moesten wijzigen.”

Dankzij de IP66-certificering en het robuuste ontwerp van de Ax350i is het de ideale printer voor een fabriek waarin nat voedsel wordt verwerkt. Bovendien zijn de printers eenvoudig te stapelen en dat is een duidelijk voordeel op de drukbezette productielijnen van Express Packaging.

De Ax350i kan op zeer hoge snelheden een codering over meerdere regels aanbrengen, waardoor op elk item veel informatie kan worden geprint. De printer ondersteunt inkt voor alle substraten en de verbruiksartikelen zijn voorzien van RFID-codes. Hierdoor weet de operator precies welke vloeistoffen waar en wanneer moeten worden gebruikt. Doordat ook i-Pulse-inkten kunnen worden gebruikt, is hoog-contrasterend en duurzaam coderen mogelijk met inkten die geschikt zijn voor direct contact met voedingsmiddelen, zelfs na ingrijpende post-print processen zoals sterilisatie en snelvriezen.

Hartzler vertelt verder: “De Ax350i bespaart ons geld, werkt sneller en codeert duidelijker. In het verleden hebben we andere producten van andere leveranciers gebruikt, maar er gaat niets boven de productieoutput van een Domino-printer en de service die je erbij krijgt van hun technici.”

David Croft, Global Product Marketing Manager bij Domino Printing Sciences, voegt hier aan toe: “Vanwege de hoge eisen van de klanten van Express Packaging moeten producten op tijd en in topconditie worden geleverd. Door dergelijke eisen staan de productielijnen onder druk. Het is fantastisch om te zien dat de Ax350i van Domino deze druk uitstekend aan kan. Express Packaging werkt al heel lang samen met Domino en we verheugen ons erop om deze relatie ook in de toekomst te continueren.”

www.dominobenelux.com