HomeNieuwsBeurzen en evenementenEmpack in Utrecht trekt maar liefst 9.200 bezoekers

Empack in Utrecht trekt maar liefst 9.200 bezoekers

empack-utrecht-2016-lwa

Mooi weer hoort bij Empack. Dat was zeker ook het geval op de editie van Empack in Utrecht. Maar liefst 9.200 bezoekers stapten met een positief lentegevoel de uitverkochte beursvloer op om de toekomst van verpakken te ontdekken, ontmoeten en beleven. Met 400 exposanten stonden er maar liefst 20% meer deelnemende bedrijven klaar dan bij de voorgaande editie in Den Bosch. Met een meer dan compleet aanbod was het een bruisend evenement voor de totale verpakkingsketen.

empack-2016-logoEen goed gevuld programma met de laatste ontwikkelingen, inspiratie en plezier voor de verpakkingsprofessional. De bezoeker kon terecht bij iets meer dan 55 seminars waarbij het zwaartepunt lag in het verdiepen van de hoofthema’s, verpakken voor e-commerce en biobased verpakkingen. Empack had de primeur van de presentatie van resultaten uit het onderzoek van o.a. Thuiswinkel.org over de best practices in e-commerce om duurzamer te kunnen verpakken. Samen met de presentaties over facts en fabels in biobased verpakken hoorde deze bij de best bezochte presentaties. Voor de bezoeker gaf de gepresenteerde vakkennis naast inspiratie ook concrete handvatten en mogelijkheden om sneller, beter en verantwoorder te verpakken.

Het platform is naast een compleet aanbod van exposanten ook de plaats voor netwerken en kennis opdoen. Het programma hiervoor was het resultaat van een brede samenwerking met vooraanstaande kennispartners en vakverenigingen uit de verpakkingssector om actuele en belangrijke inzichten te delen. Op het Kennisplein waren de universitaire- en hogeschool verpakkingsopleidingen te vinden samen met het VNV en KIDV om de meerwaarde voor het bedrijfsleven te presenteren. Op het Biobased Village en de Webpackaging Show Wall waren de laatste innovaties overzichtelijk te vinden binnen de hoofdthema’s van deze editie. Op het CarrièrePunt vond de bezoeker maar liefst 50 vacatures. Een teken dat de dynamische verpakkingssector weer aantrekt en de vraag naar goed personeel groeiende is.

In 2017 zal Empack met haar succesformule weer in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch neerstrijken. Naast Empack vindt voor de eerste maal in Nederland de combinatie met Automation en Logistics & Distribution plaats. Beide nieuwe titels maken de Brabanthallen in 2017 het enige ontmoetingsmoment op de kalender waar verpakken, logistiek, distributie én de automatiseringskant van deze sectoren onder één dak samenkomen.

Kijk voor meer informatie op www.empack.nl of klik hier voor een overzicht van al het nieuws dat we in aanloop naar de beurs hebben gepubliceerd over exposanten en de noviteiten en producten die zij op Empack Utrecht toonden.