HomeThema'sEmpack en Packaging Innovations Utrecht 2018Eén banderol voor al uw productvarianten?

Eén banderol voor al uw productvarianten?

De trend dat producten steeds vaker in verschillende varianten op de markt komen, zet door. Vaak door toedoen van nieuwe smaakvarianten en variërende productsamenstellingen. Daarmee neemt de diversiteit toe, terwijl de aantallen per variant afnemen. Maar dit hoeft volgens Branding by Banding niet te betekenen dat er voor elke variant een ander label nodig is. Op een bedrukte banderol kan er namelijk gelijktijdig met het banderolleren allerlei variabele informatie mee geprint worden.

Dat dit direct tot diverse efficiency-voordelen leidt, wordt snel duidelijk. Er hoeft namelijk nog maar één rol met banderolleermateriaal gemaakt te worden waar alle standaard merkinformatie op staat die voor de gehele lijn geldt. Denk bijvoorbeeld aan logo, branding-informatie en bedrijfsinfo. Alle andere variabele informatie wordt flexibel mee geprint. Daardoor hoeft er maar één banderol op voorraad te zijn in plaats van voor elk product een afzonderlijk label. Dit leidt dus direct tot besparing op labelmateriaal en tot een vermindering van opslag- en transportkosten. En ook blijven er geen ongebruikte rollen (of gedeelten van rollen) over als er weer iets in de productsamenstelling verandert. Dat is goed voor het milieu en goed voor de carbon footprint van het bedrijf.

Alle variabele informatie, of dit nu tekst, een taalwissel, een barcode of batchinformatie betreft, kan direct met het banderolleren over de gehele breedte én lengte van de banderol worden geprint. Bij Bandall en Max. Aarts wordt dat Branding by Banding met een Print & Band-module genoemd. Vraag naar de mogelijkheden. Het concept wordt inmiddels over de gehele breedte van de industrie ingezet, waaronder food, farmaceutische industrie en doe-het-zelf markten.

Meer weten? Bel het speciale Branding by Banding telefoonnummer van Bandall en Speciaaldrukkerij Max. Aarts op +31 (0)852 735 840 of per e-mail via info@brandingbybanding.com. Of bezoek Branding by Banding op Empack in Utrecht op stand 201.

www.brandingbybanding.com