HomeDossiersDesignEcover ontwerpt volledig recyclebare fles voor afwasmiddel

Ecover ontwerpt volledig recyclebare fles voor afwasmiddel

Ecover heeft een 100 procent post-consumer gerecyclede plastic fles gelanceerd voor haar belangrijkste assortiment afwasmiddelen. De fles heeft een nieuw en transparant ontwerp is tevens 100 procent recyclebaar.

De industriële ontwerper van Ecover heeft zich erop toegelegd om de consumentervaring van het afwassen aangenaam en duurzaam te maken. De nieuwe flesvorm is veelzijdig en past gemakkelijk in de hand. De vorm en ribdetails verwijzen naar decoratief keukengerei, glaswerk en vaten, waardoor de fles goed past in de omgeving waarin het wordt gebruikt. De textuur en het reliëf zijn een knipoog naar de originele Ecover-fles en het verleden van het merk.

De fles van Ecover is volledig transparant en kan daarom gemakkelijk worden gerecycled in heldere PET-flessen. Ecover is er ook in geslaagd om de doppen opnieuw te ontwerpen met minder plastic, met een geschatte besparing van 14 ton polypropyleen per jaar. De flessen zijn intern ontworpen door Ecover. Ze worden gemaakt in Duitsland en Zwitserland, en gevuld in de fabriek van Ecover in België met natuurlijke materialen zoals hout (in plaats van staal) en ecobakstenen.

David Kennedy, directeur productervaring bij Ecover, vertelt: “We hebben onvermoeibaar gewerkt aan een 100 procent gerecyclede plastic fles die zowel duurzaam als functioneel is, en dit is niet zonder uitdagingen geweest. We hebben meerdere iteraties van de fles ontworpen, gemodelleerd en getest totdat we tevreden waren met het uiteindelijke product en we zijn verheugd om het te lanceren. Deze nieuwe fles is slechts een deel van onze belofte om ons gebruik van plastic te veranderen. We hebben verdere doelen voor 2020 om de cultuur van het gebruik van plastic als een wegwerphulpmiddel te helpen veranderen.”

Ryan McSorley, ontwerper bij Ecover, voegt hieraan toe: “Door het nieuwe ontwerp wilden we de geest van het merk Ecover vastleggen, trouw blijven aan haar erfgoed en evolueren voor de toekomst. We hebben een fles gemaakt die duurzamer is – 100 procent recyclebaar en gemaakt van 100 procent gerecycled plastic – maar ook visueel aantrekkelijk en praktisch. We willen laten zien dat esthetiek geen beperking voor de industrie mag zijn om meer gerecycleerde inhoud te gebruiken. Door PET-plastic te kiezen, hebben we het knijpen van de fles kunnen verbeteren, omdat we weten dat mensen het tot de laatste druppel willen gebruiken. We hebben ook de dop opnieuw ontworpen, zodat de fles ondersteboven kan worden geplaatst, zodat er geen afwasmiddel verspild hoeft te worden.”

www.ecover.com