Verpakkingsbeurzen Empack en Packaging Innovations hebben op de eerste beursdag al grote belangstelling van de verpakkingsindustrie getrokken. Zowel exposanten als bezoekers waren het er over eens: er is een interessante samensmelting van verpakkingstechniek en -design gecreëerd. Onder grote belangstelling kwam verpakkend Nederland samen, maar de eerste beursdag had met het bezoek van Ierse minister John Halligan ook een extra internationaal karakter. Hij bracht samen met een Ierse delegatie van verpakkingsbedrijven een bezoek aan Empack.

Irma de Hoon, Group Event Director van Easyfairs, over de eerste beursdag: “Dit is een fantastisch begin voor zowel Empack als Packaging Innovations, echt een vliegende start. Niet alleen neemt de belangstelling toe, ook de sfeervolle setting op beide beurzen nodigt uit tot het aangaan van nieuwe samenwerkingen. Met een ontzettend positief gevoel gaan we de komende twee beursdagen tegemoet.”

Om 10.00 uur opende Empack haar deuren en direct was er een enorme toeloop van bezoekers. Dit kreeg nog een extra impuls toen om 12.00 uur ook Packaging Innovations werd geopend. Vervolgens was er hoog bezoek uit Ierland. De Ierse minister of State at the Ministry of Business, Enterprise and Innovations and the Department of Education and Skills, John Halligan, bracht samen met een Ierse delegatie een bezoek aan Empack. “We zijn erg onder de indruk. Als je actief bent in de verpakkingsindustrie moet je hier zijn, want dit event heeft zoveel te bieden”, liet de Ierse minister weten.

Er was ook veel belangstelling voor de presentaties en workshops in de kennistheaters op zowel Empack als Packaging Innovations. Meerdere sessies konden rekenen op een uitverkochte zaal. De Hoon: “Dat is voor ons de bevestiging dat het kennisprogramma aansluit op de behoeften van de bezoeker, één van onze beursdoelen. Ook voor de komende twee beursdagen staan er volop interessante onderwerpen op het programma.”

Empack en Packaging Innovations worden dit jaar voor het eerst gelijktijdig onder een dak georganiseerd in Jaarbeurs Utrecht. Beide events tellen gezamenlijk 460 exposanten en naar verwachting komen zo’n 12.000 verpakkingsexperts op de events af. Empack is op 11 en 12 april te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Packaging Innovations is op 11 april te bezoeken van 12.00 tot 18.00 uur en op 12 april van 12.00 tot 17.00 uur.

www.empack.nl