Met tropische temperaturen wordt massaal de barbecue aangestoken. Alleen zitten veel mensen niet te wachten op vuile handen, vieze vlekken in de kleding en een smerige kofferbak door kolenstof. Om over het gepruts bij het aansteken van de barbecue nog maar te zwijgen.

Carbones Fergón

Carbones Fergón, de grootste houtskoolproducent van Spanje, buigt zich al jaren over het verpakken en gebruiken van houtskoolbriketten. Normaal gesproken worden deze in papieren zakken verpakt. Deze zakken zijn erg kwetsbaar en scheuren snel tijdens opslag en transport, waardoor het product in slechte toestand op het verkooppunt aankomt. Er gaat zo veel kostbare kolenstof verloren. Bovendien levert het stof veel troep op in vrachtwagens, magazijnen en opslagplaatsen van winkels. Dat moest anders.

De WonderGrill Box

De verpakkingsdesigners van DS Smith hielpen Carbones Fergón uit de brand met een nieuwe, unieke verpakking: de WonderGrill Box. Met deze schone innovatie worden houtskoolbriketten op een stofdichte en uiterst gebruiksvriendelijke manier verpakt en wordt het aansteken van de barbecue een fluitje van een cent.

Makkelijk en schoon

De WonderGrill Box bestaat uit een stevige kartonnen kooi met een dichte kartonnen buitenverpakking. Aan de bovenzijde is een flap bevestigd waardoor de box in zijn geheel wordt afgesloten. Wanneer deze flap wordt geopend kunnen de briketten in het midden van de kooi worden aangestoken. Gedurende het barbecueën verbrandt de kartonnen verpakking en wordt de rest van de briketten aangestoken. Dit zorgt ervoor dat er zonder vuile handen en gepruts, heerlijk genoten kan worden van een lekker stukje vlees.

www.dssmith-packaging.nl