Het online platform voor de verpakkingssector
Pack Online | Nieuws | Distributeur Rajapack kent forse groei in Nederland

Distributeur Rajapack kent forse groei in Nederland

rajapack-bedrijfshal

Rajapack, distributeur van verpakkingsmateriaal, is bijzonder goed bezig in ons land. Multichannel marketing wordt hier in de praktijk gebracht via onder andere internet, catalogi, interactief klantencenter en field. Internetverkoop kent bij Rajapack een explosieve groei van 40 % per jaar met een webstek in Frankrijk die zojuist de prestigieuze Favor’i Award for Best Ecommerce Website for Professionals won.

Limburg als Europese draaischijf

rajapack-logo-nieuwRajapack heeft vestigingen in vijftien Europese landen. In zijn Europese distributiecentrum voor Noord- en Oost Europa, gelegen in Tongeren bij Maastricht, beschikt Rajapack over een warehouse met het grootse assortiment verpakkingsmaterialen. Deze zijn uit voorraad beschikbaar en leverbaar binnen 24 uur, ook in de Benelux. Van daaruit distribueert Rajapack ook dagelijks 2.300 colli’s naar zeven landen. Deze logistieke activiteit groeit jaarlijks met minstens 10 %.

Om deze groei ook de komende jaren verder te beheersen, optimaliseert Rajapack zijn verzendafdeling door de uitbouw van een eigen sorteercentrum. Al tien jaar lang wordt de verzendafdeling telkens weer uitgebreid en op de laatste stand van de technologische ontwikkeling gebracht, om gelijke tred te houden met de groeiende opslag- en verzendactiviteit.

Nieuw conveyor systeem

Eerder werd al in 2013 een volledig nieuw WMS in gebruik genomen dat autonoom de opslaglocaties in de magazijnen beheert, de orders afwerkt volgens de ingestelde programmering en dat de goederenstromen volautomatisch bestuurt. Alle producten en colli’s worden gescand en voice picking zorgt voor de juiste samenstelling van de kleinste tot de grootste verzendingen.

Nu wordt de Rajapack-verzendafdeling verder voorzien van een volautomatisch sorteercentrum met een gesofistikeerd conveyor-systeem. Om dit automatische sorteercentrum te realiseren ging Rajapack in de boot met Van Riet/ULS Logistic Systems in Ede. Het huidige verzendproces is gebaseerd op sortering per land vóór alle andere activiteiten. Het nieuwe systeem sorteert nà de afwerking van de orders, net voor het laden op de vrachtwagens. Dat betekent een aanzienlijke efficiëntieverbetering inzake mensen en middelen.

Volautomatisch

Dankzij het nieuwe systeem gebeurt de verplaatsing van alle verzendklare colli’s nu volledig geautomatiseerd via dertien dubbele inpakstations. Een geavanceerd scansysteem zorgt ervoor dat alle colli’s sneller en foutloos door één van de elf sorteerpoorten worden afgevoerd naar het juiste transport.

EDI (Electronic Data Interchange) naar de verschillende transporteurs maakt dat alle aantallen, gewichten en volumes op voorhand bekend zijn en op die manier de uitleveringen al kunnen worden gepland nog vóór de goederen in het depot aankomen.
Met deze innoverende logistieke omgeving is Rajapack zeker zijn onophoudelijke commerciële groei feilloos te kunnen beheren.

Kijk voor meer informatie op www.rajapack.nl.

Gepubliceerd op:
12 januari 2016


Gepubliceerd door:
Fabienne van Berkel

Ulma Packaging opent nieuwe fabriek voor traysealers in Spanje
Ulma Packaging heeft de productieactiviteit van haar traysealers verplaatst naar een onlangs geopende fabriek in het Spaanse Goribar (Oñati). De faciliteit van 5.000 m2 is verdeeld over twee verdiepingen, waarvan 4.000 m2 bestemd is voor de productie van de machines en de overige oppervlakte voor kantoorruimtes. Het biedt Ulma Packaging tevens ruimte om in de […]

Multipond biedt hoogste technische standaard van weegsystemen
Multipond Benelux is een dochteronderneming van de Duitse familieonderneming Multipond, die al sinds de oprichting geleid wordt door de familie Krämer. “Met meer dan 70 jaar ervaring op het gebied van industriële weegtechniek zijn wij toonaangevend in de industrie. De duizenden verkochte en succesvol geïnstalleerde systemen wereldwijd spreken voor zich”, aldus het bedrijf. Het succes […]

O-I presenteert designboek met meer dan 100 glasverpakkingen
Owens-Illinois (O-I), producent van glasverpakkingen, presenteert zich tijdens de Dutch CRAFT Beer Conference op 23 januari in Amersfoort. Daar kunnen bezoekers op de stand van O-I de designmogelijkheden van glas ontdekken en is het eerste designboek met meer dan 100 glasverpakkingsontwerpen van O-I van over de hele wereld te zien. Naast het eerste designboek kunnen […]

ACE Packaging wint onderscheiding met duurzame verpakking Compy
ACE Packaging is door Voka Vlaams-Brabant benoemd tot ‘Klimaatambassadeur 2017’. Elk jaar beloont het milieu-infopunt voor de kmo (miK), een samenwerking tussen Voka en de provincie Vlaams-Brabant, een bedrijf dat inspanningen levert om op een duurzame manier te werken. De provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant selecteerden drie finalisten uit de verschillende inzendingen. Dit op basis […]

Branding by Banding bundelt en labelt diverse losse bosjes groenten
Bepaalde groenten, zoals bosuitjes, preistronken, bosjes peterselie of selderij, worden vaak onverpakt verkocht. Door de grillige vormen is het etiketteren en ‘branden’ van dit soort groenten niet gemakkelijk. Met de Bandall groente-bander kunnen al deze bosjes, stronken en bundels niet alleen eenvoudig worden gebundeld, maar ook gelabeld en van branding informatie worden voorzien. Een prachtige […]

Tweets
Nieuws
Vacatures
Leveranciers
Producten
Marktplaats
Foto
Video
Agenda