HomeDossiersDesignDistilleerderij Van Toor heeft goud in handen met Hermit Gin

Distilleerderij Van Toor heeft goud in handen met Hermit Gin

hermit

Leo Fontijne, eigenaar van distilleerderij Van Toor in Vlaardingen, heeft met de in kleine oplage gedistilleerde Hermit Gin bij het prestigieuze concours The Gin Masters in Londen goud gewonnen. Op een ander concours in Londen, de International Wine & Spirit Competition, viel Hermit Gin onlangs ook al in de prijzen: brons in de competitie voor het drankje zelf, zilver voor de combinatie ervan in een gin-tonic en ook nog eens zilver voor de uitstraling van de verpakking, zo somt de website Vlaardingen24 op.

hermit-logo“Het idee is ontstaan in de avonduren. Vol enthousiasme en passie is dit idee binnen een half jaar realiteit geworden. Een eigen product bedenken, maken, branden en vermarkten. Zeer zacht en fris, met een vleugje zilt. Het geheim zit in de toevoeging van gefilterd Oosterschelde water. Het resultaat is de enige echte Dutch Coastal Gin”, zo staat te lezen op de website van BOOM Creatives, dat tekende voor onder andere het ontwerp van de verpakking.

Achter die verpakking schuilt een verhaal: “Hermit, een zeer bijzondere kreeft. Geboren zonder schelp, dwaalt hij langs de stranden op zoek naar een huis. Kruipend over de bodem van de Noordzee belandde hij aan de Nederlandse kust. Uiteindelijk vond hij onderdak in een lege fles. Deze fles werd hiermee overal het symbool voor Hermit zijn thuis. Neem een kijkje in de fles, om op de kaart te zien welke reis hij aflegde. Een uniek verhaal om te delen.”

Kijk voor meer informatie op www.hermitgin.com.

Bron: Vlaardingen24