Dijkstra Vereenigde ziet een sterk toenemende vraag vanuit de markt naar klappack verpakkingen. Met name in de vleeswaren- en kaasindustrie is er behoefte aan deze specifieke flowpackverpakkingen. Dijkstra Vereenigde laat op de komende editie van Empack in Utrecht een Fuji 3-side seal flowpacker zien. Deze vooruitstrevende flowpacker biedt betrouwbaarheid en een hoog rendement.

Fuji is volgens Dijkstra Vereenigde koploper op het gebied van flowpackers, en ook in deze machine zijn alle moderne technieken toegepast. Zo is het verwerken van papierfolie zeer eenvoudig, omdat de foliedoorvoer volledig gecontroleerd verloopt. Bij Fuji zijn inductiesealers standaard, met minimaal onderhoud en maximale controle over de temperatuur. Hierdoor wordt een perfecte en  lekvrije seal gegarandeerd. De Fuji wordt standaard geleverd met een splicer. Met dit systeem wordt een nieuwe folierol automatisch doorgevoerd en ontstaat er geen productiestilstand als de eerste folierol leeg is.

Makkelijk te openen en hersluitbare verpakking

De klappack machine is optioneel te voorzien van een systeem om de verpakking hersluitbaar te maken. Door de ‘Slit & Overlap'-unit ontstaat een extra vouw die makkelijk te pakken is, en ervoor zorgt dat de verpakking eenvoudig te openen is. Een dun lijmlaagje langs deze rand geeft de mogelijkheid de verpakking te hersluiten. Uiteraard is ook deze verpakking gasdicht doordat de overlap met inductiesealers wordt gesloten.

Meer weten over de flowpacker en waarom deze machine zo betrouwbaar is? Tijdens Empack in Utrecht van 10  tot en met 12 april laat Dijkstra Vereenigde onder andere deze machine zien op haar stand C200. De machine kan ook in alle rust bekeken worden na de beurs in de showroom van Dijkstra Vereenigde, hier staat de koffie altijd voor u klaar.

www.dijkstra.net