HomeNieuwsBedrijven en personenCeltic Pure groeit snel en investeert in complete lijn van Sidel

Celtic Pure groeit snel en investeert in complete lijn van Sidel

Celtic Pure is het grootste onafhankelijke waterbedrijf in Ierland, met een groei van meer dan 35% in 2017. Om te kunnen voldoen aan de toegenomen vraag vanuit zowel Ierland als het Verenigd Koninkrijk, heeft Celtic Pure geïnvesteerd in moderne technologie van Sidel. Met een complete lijn voor PET heeft het bekroonde waterbedrijf nu de flexibiliteit in huis om zowel een sterke marktgroei als nieuwe productlanceringen te realiseren.

Padraig McEneaney, CEO Celtic Pure, legt uit: “Celtic Pure is trots op haar hoogwaardige producten, die worden ondersteund door een vriendelijke klantenservice en betrouwbare expertise. Het is van vitaal belang dat we voldoen aan de eisen om een sterke marktgroei te realiseren, terwijl we producten met toegevoegde waarde ontwikkelen om verder te profiteren van nieuwe zakelijke kansen.”

Volgend op de investeringsaankondiging van 18 miljoen euro vorig jaar, werden een magazijn en kantoren van 115.000 vierkante meter gebouwd op het terrein van Padraig McEneaney, grenzend aan de bestaande faciliteit. Hierdoor werd een enorme groei van de productiecapaciteit mogelijk van 120 miljoen naar 250 miljoen flessen per jaar. Met een technologisch geavanceerd beheer- en volgsysteem met nieuwe bottellijnen, is de productielijnoutput sinds maart 2018 verdubbeld, wat voldoet aan de stijgende vraag van de klant.

Michael Quinn, Account Manager voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland van Sidel, zegt: “In een relatief korte tijd is Celtic Pure uitgegroeid tot het grootste private merk voor gebotteld water in Ierland. Nu het bedrijf aangeeft dat het van plan is verder te gaan naar overzeese markten, waar jaarlijks miljarden liters gebotteld water worden verbruikt en het potentieel enorm is, zal de nieuwe lijn van Sidel hen helpen de efficiëntie, flexibiliteit en extra productiecapaciteit te vergroten.”

De laatste fase van de investering zal in 2019 worden voltooid met een nieuw magazijn voor robotopslag en slimme opslag, waardoor Celtic Pure het meest geavanceerde waterbottelbedrijf van het land zal zijn. Het volledige beheer van het magazijn zal de manier waarop het bedrijf werkt volledig veranderen en snelheid en efficiëntie bevorderen.

Michael Quinn voegt hieraan toe: “De Sidel Combi is efficiënt aan het bottelen en vult stilstaand en bruisend water met de grootst mogelijke precisie en hygiëne. Het biedt een hoge flexibiliteit en modulair ontwerp, waardoor Celtic Pure verschillende flesvormen en -formaten naast meerdere SKU's voor dranken kan produceren, allemaal binnen één systeem. Het levert kortere uitvaltijd, 30% minder uitvaltijd bij onderhoud en een lager verbruik – tegen lagere kosten – met een efficiëntie tot 98% en tot 12% lagere totale gebruikskosten. Uitvoersnelheden van 23.000 flessen per uur voor stilstaand water en 22.000 flessen per uur voor bruisend water, zullen de productiviteit van Celtic Pure aanzienlijk helpen verhogen.”

De nieuwe complete lijn voor PET van Sidel werd geïnstalleerd in januari 2018. Het bestaat uit een Sidel Matrix™ Combi, aangevuld met een mixer en een CIP-eenheid, een Sidel Rollquattro-etiketteermachine, plus verschillende flestransporteurs en accumulatiesysteem van Gebo Cermex.

www.sidel.com