HomeNieuwsBedrijven en personenBudelpack investeert opnieuw in volautomatische verpakkingslijn

Budelpack investeert opnieuw in volautomatische verpakkingslijn

Budelpack, een van de grootste Europese contractverpakkers in de markt voor FMCG (fast moving consumer goods), investeert 650.000 euro in een nieuwe volautomatische verpakkingslijn voor zoetwaren in potjes. De compleet nieuwe verpakkingslijn wordt geïnstalleerd op de zogenaamde On Site-locatie in Olszowa, Polen. Deze investering volgt op een eerdere investering van begin 2017 van ruim 400.000 euro.

Kenmerken van de nieuwe verpakkingslijn

De nieuwe verpakkingslijn voor het verpakken van zoetwaren in potjes heeft een jaarlijkse capaciteit van circa dertig miljoen stuks. Potjes worden volautomatisch opgezet, gevuld, voorzien van een deksel, een toplabel en een rondlabel. Vervolgens worden ze automatisch per 6 stuks verpakt in een tray, en voorzien van een beschermende flowpack folie. In deze nieuwe lijn is alle ervaring verwerkt die in de afgelopen vijftien jaar is opgebouwd met vergelijkbare verpakkingstechnieken. De nieuwe lijn zal vanaf juli 2018 operationeel zijn.

Verpakken op locatie

Sinds 2014 biedt Budelpack, naast verpakkingsdiensten op de hoofdlocatie in Poortvliet, ook verpakkingsdiensten aan via het On Site-model: verpakken van naakt product op locatie door heel Europa. Hiertoe is voor de divisie Food en Pet food onder andere een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten met FM Logistic, een wereldwijd opererend logistiek dienstverlener die beschikt over meer dan honderd locaties, en evenals Budelpack, een familieonderneming. Binnen de divisie Fresh wordt het On Site-model ook als mobiele oplossing aangeboden.

Business model

“De tweede grote investering in een nieuwe verpakkingslijn in korte tijd volgt op het succes van het On Site business mode”, zegt Peter Nieuwkerk (foto), Group Managing Director van Budelpack. “Binnen het On Site-model worden transportafstanden fors gereduceerd door de verpakkingsoperatie naar het product toe te brengen in plaats van het product naar de verpakkingslocatie, zoals in het traditionele model.” Budelpack richt zich nadrukkelijk op het verpakken van naakt product. Om het verpakken van naakt product op locatie mogelijk te maken, heeft Budelpack zogenaamde Modular Production Units ontwikkeld. Het On Site-model is vooral geschikt voor projecten met grotere volumes en een looptijd van één jaar of langer.”

www.budelpack.nl