HomeMachinesAandrijven en besturenBosch Packaging Technology voorziet nieuwe machines van HMI 4.0

Bosch Packaging Technology voorziet nieuwe machines van HMI 4.0

bosch-hmi

Bosch Packaging Technology, toonaangevend leverancier van verpakkings- en procestechnologie, presenteerde onlangs haar nieuwste ontwikkeling op de internationale beurzen FachPack en Pack Expo: de nieuwe generatie van de Human Machine Interface HMI 4.0. De HMI 4.0 is geschikt voor zowel stand-alone machines als complete lijnen en maakt deel uit van de 4.0-toepassingen van Bosch. Zo biedt het een interface voor het verzamelen van gegevens, het delen van informatie en visualisatie. Na de vakbeurs Interpack in 2017 zal Bosch alle nieuwe verpakkings- en verwerkingsmachines uitrusten met HMI 4.0.

bosch-logo-2015“Dit is een revolutionaire innovatie. Het doel is enerzijds ervoor te zorgen dat al onze machines zijn voorzien van de nieuwste hardware en controletechnologie. Anderzijds willen we dezelfde gebruikerservaring op een begrijpelijk oppervlak bereiken”, zegt Stefan König, lid van het raad van bestuur van management bij Bosch Packaging Technology. “Hiermee verkennen we niet alleen nieuwe mogelijkheden met betrekking tot ontwerp, maar bereiken we ook een mijlpaal in de verpakkings- en verwerkingsindustrie.”

Een belangrijke nieuwe functie van HMI 4.0 zijn workflows die de operators door elke stap van het productieproces begeleiden. Hetzelfde geldt voor formatveranderingen, reiniging, onderhoud en alle andere processen. Dit alles moet het dagelijkse werk gemakkelijker maken. Het display lijkt op dat van mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Stefan König licht toe: “In de toekomst zullen machines en systemen gemakkelijker zijn om mee te werken, omdat er een uniform navigatieconcept met dezelfde basisfuncties voor elke machine geldt.”

HMI 4.0 biedt uitgebreide, geïntegreerde ondersteuning en maakt processen en meldingen transparanter. Zo kunnen operators in het geval van productie-uitval direct een melding met informatie over de oorzaken inzien en ondersteuning krijgen om de machine zo snel mogelijk opnieuw te starten. Bovendien biedt het systeem mogelijkheden om zelf notities toe te voegen om eigen ervaringen met andere gebruikers te kunnen delen.

Interpack 2017 – Hal 6 – Stand A30 / Stand C58

Kijk voor meer informatie op www.boschpackaging.com.