HomeNieuwsBejo Zaden vertrouwt al dertig jaar op weegtechnologie van Ishida

Bejo Zaden vertrouwt al dertig jaar op weegtechnologie van Ishida

Bejo Zaden, een van 's werelds meest toonaangevende bedrijven voor de veredeling, productie, bewerking en verkoop van hoogwaardige groentezaden, heeft een assortiment met meer dan 1000 verschillende rassen verdeeld over ongeveer 50 gewassen. De grote verscheidenheid aan groentezaden is het resultaat van het werk van zeer deskundig personeel dat actief betrokken is bij innovatieve onderzoeksprogramma's en Bejo investeert jaarlijks een aanzienlijk deel van hun inkomsten in onderzoek. Het is van vitaal belang dat het wegen en verpakken van deze speciale producten van dezelfde kwaliteit en waarde getuigen.

Het is de belangrijkste reden waarom Bejo al dertig jaar op de technologie van Ishida vertrouwt. Hoewel het bedrijf nog altijd gebruikmaakt van de allereerste Ishida CCW-Z weger, die in 1993 werd geïnstalleerd, is ook de nieuwste technologie van Ishida bij het bedrijf vertegenwoordigd. Behalve twee CCW-RS wegers zijn er ook twee mini-multiheadwegers geïnstalleerd, de ‘Micro' genaamd (met als koosnaam ‘Lilliput'), die speciaal zijn ontwikkeld voor het verwerken van kleine doelgewichten.

Het wegen van de zaden van Bejo stelt de apparatuur voor een aantal grote uitdagingen. Zo verkoopt Bejo de zaden overwegend naar aantal per verpakkingseenheid in plaats van naar gewicht. Om die reden worden de wegers van Ishida ingesteld op een doelgewicht dat overeenkomt met het aantal zaden per verpakking, wat voor elke batch zaden verschilt. Voor de Micro (Lilliput) wegers variëren de gewichten per verpakking van 2 tot 80 gram, wat afhankelijk van het ras alles tussen de 250 en 25.000 zaden kan betekenen.

Om ervoor te zorgen dat elke verpakking over het juiste aantal zaden beschikt, is de nauwkeurigheid van iedere weging van vitaal belang. Bejo heeft aangegeven dat de nauwkeurigheid tot op 0,03 gram precies is voor een verpakking van 2 gram, met snelheden tot 75 verpakkingen per minuut. “Met name de Lilliput-wegers zijn ideaal voor het wegen van zaden en zij hebben onze verpakkingsactiviteiten voor de kleinere verpakkingseenheden volledig veranderd”, zo vertelt Bas Schuit, logistiek teamleider bij Bejo Zaden.

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.nl.